Дністровська ГАЕС передана на баланс «Укргідроенерго»

ВАТ “Укргідроенерго” сконцентрувало на своєму балансі майно Дністровської ГАЕС

Міністерство палива та енергетики України і НАК «Енергетична компанія України» завершили процес передачі з балансу ВАТ «Дністровська ГАЕС» на баланс ВАТ «Укргідроенерго» державного майна, сформованого за рахунок державних вкладень у будівництво Дністровської ГАЕС. Передачу здійснено на виконання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 № 1595-р. і завершено підписанням та затвердженням акту приймання-передачі державного майна у складі 93 об’єктів загальною вартістю понад 1 млрд. грн.

З моменту затвердження Міністерством палива та енергетики України акту приймання-передачі, держава в особі ВАТ «Укргідроенерго» сконцетрувала все державне майно Дністровської ГАЕС у єдиного балансоутримувача – замовника будівництва. Така концетрація, в свою чергу, сприятиме створенню належних умов для залучення фінансових ресурсів у будівництво Дністровської ГАЕС, удосокналенню системи управління каскадом Дністровських ГЕС та ГАЕС.

Довідка. На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про передачу державного майна на баланс ВАТ “Укргідроенерго”» від 10 грудня 2008 № 1595-р Мінпаливенерго затвердило склад Комісії з приймання-передачі майна Дністровської ГАЕС на чолі з першим заступником Міністра Олегом Бугайовим. 27 січня 2009 Комісія склала акт приймання-передачі державного майна у складі 93 об’єктів.

Дністровська гідроаккумулююча станція, одна з найбільших в світі гідроакумулюючих електростанцій, будується в Чернівецькій області на річці Дністер. Будівництво станції розпочато 1983 року. Основними функціями Дністровської ГАЕС є регулювання частоти і графіка навантажень в енергосистемі України, формування аварійного резерву.

Згідно із проектом, встановлена електрична потужність ДГАЕС (7 насосів-турбін) у генеруючому режимі має складати 2268 МВт, у насосному режимі 2947 МВт. Проект станції передбачає встановлення семи однотипних гідроагрегатів. Загальна кошторисна вартість будівництва складає 5,8 млрд. грн.

Замовником будівництва Дністровської ГАЕС є ВАТ «Укргідроенерго», головним підрядником – ТОВ « Енергопром». Дністровська ГАЕС має стати найбільшою гідроакумулюючою станцією Європи і шостим за масштабами проектом гідроенергетики у світі.

Прес-служба ТОВ « Енергопром»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *