Злочини та події в Україні за 4 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2188 заяв про злочини. Вжитими заходами 831 (38%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 23 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено саморобний пістолет, 200 г вибухівки та 14 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 20 осіб, у яких вилучено 3,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3505 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено одну кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких одна особа загинула та 54 – травмовані.

У місті Донецьк затримано 43-річного жителя міста Макіївки Донецької області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 150 г вибухівки та три електродетонатори.

У місті Южне Одеської області затримано 28-річного громадянина Російської Федерації (в Україні перебуває на відпочинку), у якого вилучено 5 г марихуани.

У місті Житомир затримано 36-річного місцевого жителя, у якого вилучено 30 г амфетаміну.

У Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного будівельного об’єднання. Вони у червні минулого року, під час продажу нежитлового приміщення донецькій державній установі, завищили його фактичну вартість, чим завдали збитки державі на суму понад 1,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *