Нині питають за 2008-ий…

Трьох високопосадовців Чернівецької облдержадміністрації притягнуто до відповідальності. На думку слідчих прокуратури, посадовці за останні 2 роки привласнили мільйони бюджетних коштів, які йшли на подолання наслідків повені 2008 року.

Слідчі обласної прокуратури впродовж минулого тижня виявили збитків на 11 млн грн і запобігли незаконному використанню ще майже 20 млн.
Найбільше збитків принесло підприємство «Укрмонтажспецбуд». Йому виділяло кошти управління регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації, причому за невиконані роботи.

Як зауважив Андрій БРЮХОВИЧ, начальник слідчого відділу прокуратури, з будівництва 16 мостових переходів у Глибоцькому та Заставніському районах збитки склали на 9 млн грн.

Наразі вже й підозрюваних знайшли, йде перевірка, але під варту взяли колишнього заступника начальника обласного управління регіонального розвитку та інфраструктури Лівіу Руссу.

Управління капітального будівництва теж потрапило під гарячу руку: його посадовці зловживали службовим становищем. Протизсувні роботи у селі Чорногузи у 2008 році виконали не надто сумлінно.

Олександр КИРИК, начальник відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими прокуратури наголосив, що роботи виконані частково, збитки становлять 1 млн. 300 тис. грн.

Проти начальника управління капбудівництва Івана Дякона та заступника начальника виробничо-технічного відділу Петра Вишбовського порушено кримінальні справи.

Колеги з ТВА зацікавилися, чи дійдуть руки прокуратури до міського управління освіти, де 90% будівельних робіт виконувала фірма, якою керував напряму чи опосередковано Іван Дякон. Ще на мільйон у національній валюті знайшли збитків у одній з місцевих фірм. Слідчі кажуть, що це ще не кінець.

– Справи порушено проти службових осіб «Трансмосту», який будував міст у Маршинцях, – сказав Андрій Брюхович, начальник слідчого відділу прокуратури.

В області до відповідальності притягнуто 40 посадовців, більше половини справ направлено до суду.

За словами прес-секретаря обласного прокурора Олександра ЛЕБІДЯ, окрім цього, порушено 58 кримінальних справ, з них 28 по лінії розкрадання бюджетних коштів. 41 справа направлена до суду із обвинувальним висновком. Слідчі натякнули, що винних буде набагато більше.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *