Кримінал та події в Україні 18 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 195 заяв про злочини . Вжитими заходами 912 (41,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 26 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 грамів вибухівки та 604 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 20 осіб. У них вилучено 2,5 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 788 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Протягом минулого тижня порушено 996 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 326 – у сфері службової діяльності, у тому числі 50 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких три особи загинули та 69 – травмовані.

У місті Миколаєві працівниками міліції затримано місцевого жителя та двох жителів міста Кіровограда (1976 – 1984 р.н.), усі без постійного місця роботи, які 24 грудня минулого року в Миколаївській області зайшли до будинку 51-річної місцевої жительки, без постійного місця роботи, заподіяли ножові поранення живота її 65-річному чоловікові, пенсіонеру (помер в кареті швидкої медичної допомоги) й відібрали 21 тис. грн.

У місті Одесі працівниками міліції затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який 15 січня у своїй квартирі під час сварки на ґрунті ревнощів вбив ножем 26-річного місцевого жителя, виніс його труп та викинув до каналізаційного колектора.

В Автономній Республіці Крим працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів (1985 – 1993 р.н., усі без постійного місця роботи, один раніше судимий), які 17 січня з метою крадіжки проникли до будинку 70-річної пенсіонерки, вбили ножем господарку та її 38-річного сина й викрали електроінструменти.

В Автономній Республіці Крим працівниками міліції затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який 17 грудня минулого року на території садового кооперативу заподіяв смертельні тілесні ушкодження 47-річному місцевому жителю та викрав його автомашину “Мазда”.

У місті Бровари Київської області працівниками міліції затримано 33-річного громадянина Російської Федерації (в Україні перебуває в гостях), який 17 січня в згаданому місті в квартирі свого 28-річного брата, без постійного місця роботи, під час сварки, після спільного вживання спиртних напоїв, вбив господаря.

У місті Миколаєві працівниками міліції затримано 38-річного місцевого жителя, який намагався вивезти до Турецької Республіки, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 20-ти та 18- річну місцевих жительок, обидві без постійного місця роботи.

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Луцької міської ради, який вимагав та отримав хабарі від приватних підприємців обласного центру за непроведення перевірок їх підприємницької діяльності. Задокументовано два факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 5,2 тис. гривень. Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу районного територіального управління відкритого акціонерного товариства, який вимагав та отримав 22,5 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за узгодження технічних умов при підключенні об’єкта завершеного будівництва (житловий будинок) до мережі магістрального газопроводу. Задокументовано ще десять фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 100 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця міської ради, який вимагав та отримав 8 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання дозволу на розміщення тимчасової споруди та складування будівельних матеріалів на земельній ділянці площею 0,10 га. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб районної державної адміністрації, які в серпні 2007 року, під час укладання договору оренди між товариством з обмеженою відповідальністю та зазначеною райдержадміністрацією, допустили суттєві порушення вимог Закону України “Про оренду землі” та не визначили всі істотні умови зазначеного договору, що в подальшому дало змогу орендареві використати вказані земельні ділянки не за цільовим призначенням. У результаті вищенаведених фактів, державі було завдано збитки на загальну суму 1,38 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника санітарно-епідеміологічної станції, який вимагав та отримав 1,4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення ветеринарно-санітарних вимог. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *