Інформація ДАІ: ситуація на дорогах Чернівецької області

Інформація УДАІ УМВС України в Чернівецькій області

Починаючи з 1 січня 2009 року Державтоінспекція Буковини продовжує впроваджувати в життя законодавчі зміни у сфері безпеки дорожнього руху, що були прийняті 24.09.2008 року Верховною Радою України та погоджені Президентом. Нове законодавство наближене до сучасних стандартів у взаємовідносинах між учасниками дорожнього руху та контролюючим органом.

Значне збільшення суми штрафів лякає і обурює деяких учасників дорожнього руху, але значна більшість людей погоджується і розуміє, що тільки такими суворими заходами можна вплинути на критичний стан на дорогах країни.

За вісімнадцять діб роботи ДАІ по новому законодавству в новому році спостерігається зменшення кількості порушень правил учасниками дорожнього руху, та дорожньо–транспортних пригод з потерпілими.

Так, станом на 19 січня в області сталося 9 автопригод, в яких 2 людини загинуло, а 10 отримали травми різних ступенів важкості. Минулого, 2008-го року за аналогічний період, у 18-ти пригодах 4-ро людей загинули і 23 – травмовано.

Під час нагляду за дорожнім рухом за вказаний період працівниками дорожньо-патрульної служби було виявлено та припинено понад 8 тисяч порушень, в т.ч.:

– керування водіями ТЗ у нетверезому стані – 389;

– порушення правил обгону -520;

– порушення правил проїзду перехрестя – 491;

– порушення швидкісного режиму – 2530;

– порушення проїзду на заборонний сигнал світлофора -182;

– порушення правил зупинки та стоянки -2875;

– порушення проїзду тротуарами чи пішохідними доріжками – 224.

Для порівняння: за цей же період 2008 року було виявлено та припинено близько 10,5 тисяч порушень, з яких 535 – керування в нетверезому стані.

За порушення ПДР накладено штрафних санкцій на суму близько 2,5 мільйона гривень.

Кількість виявлених порушень правил дорожнього руху за допомогою фото та відео фіксації – 3671.

Державтоінспекція також звертається до всіх учасників дорожнього руху: У зв’язку з погіршенням погодних умов та ожеледицею на автошляхах, як пішоходам так і водіям слід бути вкрай обережними, особливо у темну пору доби.

За прогнозами синоптиків у найближчі три доби в Україні утримаються складні погодні умови, ожеледиця, можливі також хуртовини та налипання мокрого снігу.

Водіям автотранспорту радимо застосовувати безпечні методи керування транспортними засобами: різко не маневруйте, не гальмуйте, дотримуйтесь достатньої дистанції та користуйтеся ременями безпеки. А якщо є така можливість, то краще під час негоди взагалі утриматися від поїздок.

Звертаємо увагу пішоходів на складні дорожні умови, в яких слід бути достатньо уважними при переході проїжджої частини дороги, краще роби це на перехрестях та пішохідних переходах. В темну пору доби під час руху узбіччям доріг обов’язково позначте свій одяг світло відбиваючими елементами або використовуйте ліхтарики.

УДАІ УМВС України в Чернівецькій області 19.01.2009 р.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *