Кримінал та події в Україні 17 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 531 заява про злочини. Вжитими заходами 1 484 (42,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 37 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено сім обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 900 грамів вибухівки та 747 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб. У них вилучено 10,2 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 109 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

Протягом минулої доби порушено 100 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 64 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 76 – травмовані.

У Вінницькій області працівниками міліції затримано 16-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Він 15 січня зайшов до будинку 87-річної пенсіонерки, заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження й викрав 560 гривень.

У місті Херсоні працівниками міліції затримано 36-ти та 29-річних місцевих жителів, обидва без постійного місця роботи. Вони 14 січня в зазначеному місті розбили шибку вікна, проникла до будинку 70-річної пенсіонерки, заподіяли їй смертельні тілесні ушкодження й викрали 3,5 тис. грн. та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

У Печерському районі міста Києва працівниками міліції затримано 33-ох та 29-річних громадян Грузії, які 21 листопада минулого року в зазначеному місті в під’їзді житлового будинку відібрали в 54-річного киянина, без постійного місця роботи, 8,6 тис. доларів США. Крім того встановлено, що затримані ввечері 30 жовтня того ж року на вулиці столиці відібрали в 48-річної місцевої жительки сумку, у якій знаходилися 25 тис. грн., два мобільні телефони та особисті документи. Частину викраденого вилучено.

У Печерському районі міста Києва міліцією затримано 30-річного громадянина Грузії, у якого вилучено 5 грамів марихуани.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради, які впродовж 2007 року, на підставі підроблених документів, незаконно отримали з держбюджету у якості субвенції грошові кошти в сумі 1,2 млн. грн. для будівництва газопроводу до двох сіл. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та працівників приватного підприємства, які без отримання відповідної ліцензії, проводили гідротехнічні роботи з намиву піску на території зони одного з водосховищ, чим завдали збитки державі на суму 127,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито засновника приватного підприємства, який надав до Державної податкової інспекції неправдиві відомості, на підставі чого незаконно отримав відшкодування податку на додану вартість у сумі 126 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у минулому році, без погодження з керівництвом Тернопільської філії одного банку, реалізував заставне майно (цегельний завод) вартістю 580 тис. грн., а отримані грошові кошти використав для закупівлі сільськогосподарської техніки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *