Злочини та події в Україні за 7 січня

Резонансні злочини та події на 08.01.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 198 заяв про злочини. Вжитими заходами 832 (37,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 24 пограбування, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 42 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено 580 грамів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 832 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 7 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 7 осіб загинули та 65 – травмовані.

У місті Ізмаїлі Одеської області було знайдено мертвою 34-річну місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою у скоєному затримано 33-річного жителя Ізмаїльського району згаданої області. Попередньо встановлено, що він увечері 4 січня на вулиці задушив потерпілу під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Брянці Луганської області на вулиці було знайдено в непритомному стані 26-річного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного жителя міста Алчевська. Попередньо встановлено, що він увечері 1 листопада на вулиці, з метою пограбування, дерев’яною палицею завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в травні минулого року надали до податкової інспекції декларацію з податку на додану вартість, в яку внесли завідомо неправдиві відомості щодо розміру податкового кредиту. У результаті зазначених дій правопорушники незаконно отримали з бюджету 4,5 мільйона гривень відшкодування податку на додану вартість. Слідчим відділом управління податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї із сільських рад. Вони підробили рішення зазначеної сільради й безоплатно передали дві земельні ділянки загальною площею 0,6 гектара одному місцевому жителю. У результаті згаданих дій державі завдано збитки на суму 80 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *