З початку року на Буковині виникло 11 пожеж

У перший же день Нового року буковинськими рятувальниками МНС було ліквідовано 7 пожеж.

Ще у новорічну ніч складна пожежа виникла у с. Бояни Новоселицького району. Загорілася господарська будівля, яка на правах власності належала місцевому мешканцю. Майно, яке зберігалося усередині розгорілося дуже швидко, що у свою чергу сприяло швидкому поширенню вогню. Площа пожежі на момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів складала 800 м. кв. Першими приступили до ліквідації пожежі бійці двох відділень пожежно-рятувального підрозділу з м. Новоселиця, згодом їм на допомогу прибули рятувальники з СДПЧ – 2 та СДПЧ – 3 м. Чернівці, працівники МПК сіл Рідківці, Топорівці та Магала. Першочерговим завданням рятувальників було не допустити розповсюдження вогню на житлові будинки, які знаходилися поряд із палаючою господарською будівлею. Незважаючи на те, що рятувальникам доводилося працювати за сильного морозу, у дуже складних умовах, завдяки злагодженим діям усіх рятувальних підрозділів – це вдалося зробити. Наразі фахівці ГУ МНС працюють над встановленням причини виникнення пожежі та збитків завданих вогнем.

mns

1 січня, близько 10 години ранку працівники Кіцманського райвідділу МНС отримали письмову заяву від мешканців смт. Неполоківці про пожежу у житловому будинку 66-річного жителя цього села. На жаль, цього разу не обійшлося без людських жертв. Через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, загорілися постільні речі на ліжку, яке знаходилося впритул до печі. Власник помешкання, який там спав, загинув внаслідок отруєння чадним газом.

Також першого дня Нового Року пожежі виникли у житлових будинках мешканців сіл Іспас Вижницького району та Круглик Хотинського району. В першому випадку вогнем було пошкоджено покрівлю будинку та речі домашнього вжитку. Причину встановлюють фахівці МНС. А у с. Круглик пожежа виникла через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Рятувальники швидко ліквідували пожежу та врятували житловий будинок. Вогонь пошкодив перекриття навколо димоходу на незначній площі.

Цього ж дня горіли господарські будівлі у м. Чернівці та с. Нова Жадова Сторожинецького району. В обласному центрі пожежа виникла на вул. Пумнула у сараї поблизу житлового будинку. Чернівецькі рятувальники МНС швидко ліквідували загорання та не допустили поширення вогню на споруди, які знаходилися поруч із сараєм. В Новій Жадові вогонь знищив покрівлю господарської будівлі, а також речі домашнього вжитку та сіно, які там зберігалися. В обох випадках причина пожежі наразі встановлюється.

5 січня в смт. Глибока виникла пожежа в житловому будинку, який належав 64-річному громадянину. Прибувши на місце виклику, вогнеборці побачили, що вогонь поширюється з кімнати одноповерхового цегляного будинку. За лічені хвилини пожежники ліквідували загоряння: горіли постільна білизна та ліжко, вогонь також пошкодив підлогу та вікна будинку. Врятувати власника будинку не вдалося – він загинув від отруєння чадним газом ще до прибуття пожено-рятувальних підрозділів. Як встановили фахівці ГУ МНС, пожежа виникла через необережне поводження чоловіка з вогнем під час паління в ліжку. З цієї ж причини днем раніше 4 січня у Чернівцях на Бульварі Героїв Сталінграда, 5а загорілася квартира на першому поверсі, яка належить тимчасово непрацюючому 52-річному громадянину. Вогнеборці вмить прибули на місце виклику та швидко ліквідували загоряння. Вогонь встиг знищити тільки двері та килим. Як виявилося згодом, на килим впав попіл від цигарки, через що і виникло загоряння. На щастя, життя чоловіка вдалося врятувати.

Вчора, 7 січня о 20 годині загорівся піднавіс у с. Подвірне Новоселицького району. У піднавісі зберігався лабуз та дрова. Незважаючи на зусилля вогнеборців, вогонь знищив лабуз та шифер, яким був покритий піднавіс. Причина пожежі встановлюється.

Слід зазначити, що порівняно з аналогічним періодом минулого року, пожеж за 7 днів цього року виникло вдвічі менше – 11 проти 22.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *