Роботу дністровського водогону після аварії відновлено

ЧЕРНІВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
18 cічня 2009 року
Прес-центр інформує:

Роботу дністровського водогону відновлено. Вода почала подаватися у місто.

У зв’язку з аварією на лінії електропередач, яка забезпечує електропостачання дністровського водогону, 17 січня о 09.00 зупинено роботу насосних станцій.

Ремонтні бригади ВАТ «Чернівціобленерго» почали шукати пошкодження та вживати  заходи для його усунення.

Аварійна зупинка водогону через знеструмлення призвела до пошкодження засувки у колодязі водозабору. Усуненням цього пошкодження займалося ДКП «Чернівціводоканал».

Через зупинку водогону подачу води у місто Чернівці було тимчасово призупинено.

Як повідомив начальник ДКП «Чернівціводоканал » Михайло Крайс, 17 січня о 15.00 після усунення основного пошкодження було відновлено електропостачання станцій дністровського водозабору. До цього часу працівники водоканалу вживали заходи аби не допустити замерзання траси водогону.

У стислі терміни після подачі електроенергії їм вдалося перевірити всю систему електрозабезпечення водогону, усунути пошкодження та запустити перший насосний агрегат на станції Митків, о 20.00 – був запущений ще один насосний агрегат. О першій годині ночі вода почала поступати у найбільші міські резервуари на вул. Попова.

18 січня на ранок вдалося поновити водопостачання найбільш густозаселених мікрорайонів міста – вул.Комарова, Південно-Кільцевої, пр.Незалежності.

З 11.00 розпочато роботи з відновлення водопостачання центральної частини міста.

Наразі тривають роботи із запуску найбільш потужного насосного агрегату водогону , який дозволить забезпечити водопостачання міста у повному обсязі. Аварійно-ремонтні бригади водоканалу здійснюють обстеження всієї траси водогону, клапанів з метою виявлення ушкоджень та недопущення локальних аварій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *