Витягувати людей і країну з енергетичної пастки треба негайно

Часу для виправлення ситуації в енергетиці залишається обмаль, але вихід є – якщо діяти швидко, за планом дій, представленим «Батьківщиною».

Про це заявила Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді. Вона повідомила, що введення надзвичайного стану в енергетиці, запропоноване «Батьківщиною», вже підтримала Федерація роботодавців України.

«Роботодавці вимагають від парламенту негайно прийняти постанову про визначення поточної ситуації на ринку енергоносіїв надзвичайною ситуацією, відповідно до закону про ринок природного газу. Як це роблять в країнах Європейського Союзу за  рекомендаціями Єврокомісії – передбачивши зменшення податків, прямі дотації, компенсації для окремих галузей економіки», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» обурилися  тим, що уряд і парламент зволікають з ухваленням вкрай потрібних для людей і економіки рішень, а проєкт бюджету на 2022 рік взагалі не передбачає коштів для підтримки громадян та захисту промисловості від енергетичної кризи.

«Ми не маємо втрачати ані хвилини. Вже сьогодні частина людей України не отримують тепло. Ковпаківський район міста Суми – а це 80 тисяч людей – просто відімкнули від постачання. І так відбувається по всій країні», – наголосила Юлія Тимошенко.

«Не думайте, що це завершиться без наслідків, – звернулася Голова партії до влади. – Треба діяти. Й  робити це негайно!»

Нагадаємо, під час Погоджувальної ради Юлія Тимошенко представила розроблений «Батьківщиною» план подолання енергетичної кризи, який передбачає введення надзвичайного стану в енергетиці, припинення експорту природного газу з України, усунення посередників між видобутком і облгазами та ухвалення законопроєкту «Батьківщини» про спрямування дешевого газу власного видобутку на потреби населення.

https://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-vityaguvati-lyudej-i-kra%d1%97nu-z-energetichno%d1%97-pastki-treba-negajno/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *