Українці можуть відкривати банківські рахунки, не виходячи з дому

Українці можуть відкривати банківські рахунки, не виходячи з дому. Запрацював механізм BankID. Він дозволяє здійснювати понад 70 адміністративних і банківських послуг дистанційно.

Постанова НБУ “Про систему BankID Національного банку” набула чинності 5 листопада 2018-го. Підключення до системи BankID НБУ безкоштовне. Щоб пройти ідентифікацію, потрібно бути клієнтом банку, який підключився до системи BankID. В Україні є 5 таких банків. Серед них Приватбанк та Ощадбанк, пише Сегодня.

“Це ще один крок у напрямі діджиталізації банківських послуг. Тепер українці зможуть відкривати банківські рахунки дистанційно через систему BankID НБУ. Для цього потрібно пройти ідентифікацію в одному з банків-учасників системи. Тоді банківські сервіси стануть доступні на сайтах інших фінустанов, підключених до BankID”, – каже перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова.

Нововведення підтримують Мін’юст, Портал держпослуг, Держгеокадастр, Львівська міськрада, Електронна система місцевих петицій. На сайті установ потрібно обрати пункт входу в систему через BankID. Позначити банк, який вас обслуговує. Тоді обрати зручний спосіб ідентифікації. Наприклад, через банк, за допомогою мобільної аутентифікації або електронно-цифрового підпису.

Якщо ви клієнт Приватбанку, достатньо відсканувати QR-код чи ввести номер телефону і пароль, за допомогою якого підключаєтеся до Приват24.

Банки через сервіс BankID зможуть передати такі дані, як прізвище та ім’я клієнта, дата народження, ідентифікаційний номер, адреса реєстрації, номер телефону, e-mail адресу, скан-копії паспорта.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *