Путильчани мають жити з лісу, тобто з поглибленої переробки деревини – Фищук

А відродить меблеву галузь зміна розподілу сировини

На цьому наголосив під час першої у квітні понеділкової апаратної наради голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук, розповідаючи про підсумки спільного виїзного засідання Комітетів Верховної Ради з питань транспорту, бюджету, фінансової політики і банківської діяльності та з питань економіки. Засідання 4-х комітетів відбулося в Івано-Франківську і присвячувалося розвитку гірських регіонів України та  транспортної інфраструктури зокрема, як ключової умови його соціально-економічного зростання. У ньому взяв участь і виступив голова Чернівецької ОДА.

У ракурсі цього заходу очільник виконавчої влади звернув увагу присутніх на те, що місцева виконавча влада здатна і покликана (!) змінювати ситуацію на краще. Тож Фищук зажадав від державних менеджерів креативності:

– Чекаю від вас пропозицій у своїх галузях. Мусите робити все можливе й неможливе для розвитку краю й покращення життя його мешканців, – наголосив він. – І почнімо з гірських районів. Путильщина на 60% вкрита лісами і тільки 30% займають полонини. Отже, де мають заробляти путильчани? З чого жити? Тільки з лісу. Бо іншого в них немає. Натомість що роблять гуцули? З кругляка  – брус. І все!  Та навіть пилорами вже завантажені лише наполовину.

Далі губернатор окреслив вихід із ситуації. На його думку, врятувати горян може тільки поглиблена переробка деревини. Адже нині українці втрачають двічі – вивозячи ліс за кордон і купуючи там готові меблі. Тож Фищук запропонував відповідним управлінням разом із лісомисливським господарством області переглянути політику аукціонів і через вигідний для меблевиків розподіл сировини створити умови для відродження меблевої галузі.           

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *