Ювілейні зустрічі із Іваном Салевичем…

10 вересня 2020-го у Чернівецькому художньому музеї /має/ відбутися відкриття персональної виставки заслуженого художника України Івана Салевича та презентація альбому. Нажаль, зараз ми у «червоній зоні», тому відкриття буде у якомусь іншому форматі… Думаю, що це ювілейна виставка. Адже Іван Салевич народився 6 серпня 1960 року.

Свого часу мала щастя відвідати (у жовтні, листопаді 2010 року) ювілейну виставку Івана Салевича у «Вернісажі». Я знайшла фото і деякі зараз завантажила.

Про сьогоднішню, 9 вересня, зустріч із скульптором Іваном Салевичем біля пам’ятника героям Буковинського куреня я взнала від старшого наукового співробітника Чернівецького художнього музею Альберта Комарі, за що йому вдячна. Я пропустила зустріч 8 вересня біля пам’ятника жертвам голодомору і політичних репресій на Буковині. А ось завтра, 10 вересня, відбудеться зустріч із Іваном Салевичем біля пам’ятника Паулю Целану, якому 23 листопада громадськість відзначає 100 років із дня народження (щойно пройшов XІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz із проектом «Пауль Целан 100»)…

Дякую друзям за спілкування про пам’ятник біля пам’ятника і про творців пам’ятників і скульптур, про героїв і антигероїв, жертовність та ідеалізм…

10 ВЕРЕСНЯ 2020. ПАМ’ЯТНИК ПОЕТОВІ ПАУЛЮ ЦЕЛАНУ

10.09.2020. ЮВІЛЕЙНА ВИСТАВКА ЗАСЛУЖЕНОГО ХУДОЖНИКА УКРАЇНИ СКУЛЬПТОРА ІВАНА САЛЕВИЧА

Заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України Івана Миколайовича Салевича нагороджено Почесною грамотою Національної спілки художників України – за вагомий особистий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва, високий професіоналізм, активну участь у творчому та громадському житті спілки та з нагоди 60-річчя від дня народження. А також Почесною відзнакою (медаллю) Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради «ВДЯЧНА БУКОВИНА» за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю та з нагоди 60-річчя від дня народження.

Ювілейна виставка Івана Салевича розгорнута від 10 до 28 вересня. Сподіваємося, що скоро закінчиться «червона зона» і всі прихильники творчості Івана Миколайовича зможуть відвідати виставку.

Дякую Івану Салевичу за творчість, неспокій і Гегелівську діалектичну філософію…

Більше фото з події за посиланням – ІВАН САЛЕВИЧ – ХУДОЖНИК, СКУЛЬПТОР, ФІЛОСОФ…

Далі буде…

©Тетяна Спориніна,
фото автора

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *