П’ятикласник з Чернівців створив креативні моделі велосипедів з підручних матеріалів

Їх представлять на міжнародному конкурсі у Польщі

Учень 5-А класу чернівецької школи №4 Михайло Максимюк задля участі в  VІІІ міжнародному екологічному конкурсі «Веломанія» створив п’ять мініатюрних моделей велосипедів з підручних матеріалів. Перша модель – так званий «Велосипед для панянок», оздоблений бісером і невеличкою парасолькою для коктейлів, – перемогла на міському конкурсі. Решта чотири пройшли всеукраїнський етап і поїхали на фінал до Польщі.

– Одну з моделей я зібрав зі старого велосипеда мого братика, – презентує свої роботи Михайлик. – Сидіння зробив з пляшки від миючого засобу, а замість навігатора вмонтував дитячий мобільний телефон. Ще одну модель я зробив з рибальської волосіні, трубочок для коктейлю та олівців. Третю модель я назвов «Велосипед майбутнього», в якому колеса зроблені з кришечок від «Кіндера», а ще я вмонтував у нього невеличку сонячну батарею. Четвертий велосипед виконав у національному українському стилі: він складений з CD дисків, циркуля, олівців, а рама оздоблена вишивкою.

Безымянный

Хлопчику трохи допомагала мама – майстриня на всі руки. Вона вміє шити сценічні костюми й навчила Мишка вишивати хрестиком, малювати й створювати різні вироби.

– Михайло повсякчасно щось збирає, ще змалку збирав з конструкторів різноманітні машинки, ракети, літачки, – розповідає мама Інна МАКСИМЮК. – А ще він дуже любить кататися на велосипеді: об’їздив уже все місто.

– Майже все, – з посмішкою додає Мишко.

Для юного винахідника це вже не перший конкурс, у якому він бере участь.

– Не пропускає жодного змагання, яке проводиться в школі. Для міського конкурсу «Новорічна композиція» Мишко з мамою створили невеличку хатинку з соленого тіста, яка світилася зсередини. Посів з нею перше місце і отримав грамоту на обласному етапі. Взагалі він дуже активний і креативний хлопчина, – пишається своїм вихованцем класний керівник 5-А класу Світлана ВЕРБОВСЬКА.

Переможці міжнародної «Веломанії» будуть оголошені 14 травня, тож побажаємо юному конкурсанту перемоги.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *