ВЛАСНИКОМ ГАЗОПРОВОДУ Є ГРОМАДА ЧЕРНІВЦІВ

Віталій ДРУГАНОВСЬКИЙ – єдиний з кандидатів у мери Чернівців бореться за повернення чернівчанам газогону й заперечує скажені суми в платіжках за транспортування газу

 

19 жовтня в прямому ефірі Віталій Другановський розповів, як Фірташ з Міхайлішиним 2011-го безоплатно прибрали до рук газову трубу, яка належить громаді Чернівців і за цей час витягли з кишень чернівчан майже 430 млн доларів США, не сплативши місту ні копійки:

 – Нинішнього жовтня до мене просто валом йдуть звернення чернівчан стосовно проблем з газопостачанням та аварійним відключенням багатоповерхівок, оплатою транспортування газу за його нульового споживання. Я поставив завдання фахівцям нашої команди розібратися, і те, що я побачив, мене вразило!!

Платіжки:

Раніше ми з Вами отримували одну платіжку за газ, а от останнього року ми почали отримувати їх дві: одна безпосередньо за газ, а друга – за транспортування газу.

Перше, що хочу сказати: за транспортування газу ми з вами платили і раніше, просто тепер ці суми вирішили відокремити.

Тепер давайте я розповім, як до нашого міста потрапляє газ:

2004 року Чернівецька міська рада розпочала будівництво газопроводу від с. Топорівці до міста Чернівці. Місто витратило на це 8,1 мільйона гривень, що становить приблизно 1,5 мільйона доларів за курсом 2004 року.

Власником газопроводу є громада. Розпорядником газопроводу є Чернівецька міська рада. А от експлуатацією може займатися будь-яке підприємство державне чи комунальне – і платити місту за використання його труби.

Однак газопровід віддали ПАТ «ЧернівціГаз»: наприкінці 2011 року Чернівецька міська рада, яку очолював тоді секретар Віталій Михайлішин, прийняла рішення про безоплатну передачу на баланс ПАТ «ЧернівціГаз» нашого з вами газопроводу.

Фахівці порахували, що за ці 9 років, протягом яких «ЧернівціГаз» безоплатно користується нашої трубою, жителі міста Чернівці сплатили близько 430 мільйонів доларів тільки за транспортування газу цією трубою! Нагадую, власником газопроводу є громада міста Чернівці!!!

Щомісяця, коли ви сплачуєте чергові 300-500 гривень за транспортування газу, ви фактично віддаєте їх Фірташу, який є безпосереднім власником ПАТ «ЧернівціГаз», а від «ЧернівціГаз» місто не отримує жодної копійки.

За останні 5 років ви сплатили вже суму не менше 30 000!!! Кожний. І коли ви отримуєте по 1000 гривень за ваш голос на виборах – ще раз добре подумайте!

Друзі, щоразу, коли ви зустрічаєте Михайлішина і його команду – «дякуйте» їм за платіжку на транспортування газу!

Найближчої неділі ми з Вами підемо на виборчі дільниці. Дорогі чернівчани, думайте за кого ви будете голосувати, думайте кого ви відправляєте в міську раду нашого міста. Від вашого вибору залежить наше з вами життя в Чернівцях!

Щомісяця, коли ви дістаєте з поштової скриньки свою платіжку на транспортування газу, «подумки» дякуйте Михайлішину!

 

Ваш ВІТАЛІЙ ДРУГАНОВСЬКИЙ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *