В Україні вже дозволено не відвідувати школу

Домашня освіта стане для школярів доступною від 1 вересня

Таке нововведення запровадило Міністерство освіти, а зараз відповідне положення на погодженні в інших міністерствах, інформують enovosty. Перейти на сімейну освіту зможуть всі охочі, достатньо буде лише написати заяву, тож у МОН від нового навчального року очікують на значне збільшення хоумскулерів – дітей, які навчаються вдома. Нині їх в Україні 54 тисячі.

Як зробити такий перехід комфортним для дитини і чи варто вчитися вдома?

За словами психолога, у якої двоє з трьох власних дітей навчаються вдома, хоумскулінг підходить не всім, і починати готуватися до такого переходу варто за півроку.

Підготуватися, перш за все, повинні батьки,бо дуже часто вони не готові до того навантаження, з яким доводиться стикатися. Яким чином готуватися? Порадитися з фахівцем-психологом.

У Міносвіти кажуть, з нового навчального року стати хоумскулером буде набагато легше. Адже в Україні змінили положення «Про індивідуальну освіту». За новим законодавством, індивідуальним вважається: сімейна освіта, екстернат і педагогічний патронаж. Педагогічний патронаж передбачає супровід педагога від школи, екстернат і сімейна освіта – це тільки консультації та оцінки. Сімейна освіта і екстернат дуже схожі між собою, але різниця в тому, що на сімейну мають право всі, а екстернат – це виключний перелік осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *