Українці не впевнені в завтрашньому дні

Найбільше впевнених у майбутньому – серед освічених респондентів
Сьогодні дорослому населенню України притаманне досить неоднозначне ставлення до свого майбутнього: впевненість у завтрашньому дні відсутня у переважної частини (58%). Про це свідчать цифри опитування компанії Research & Branding Group.

Як зазначають соціологи, найчастіше впевненість у завтрашньому дні схильна демонструвати молодь, а також особи  з високим рівнем освіти. Найменше таку впевненість висловлюють люди пенсійного віку.

Опитування проводилося в період від 21 до 30 травня із залученням 1998  респондентів з усієї України виключно з окупованими Росією територіями. Метод опитування – особисте інтерв’ю face-to-face. Максимальна похибка вибірки – 2%.

Зазначимо, що за даними тієї ж Research & Branding Group, у травні 2019-го були задоволені своїм нинішнім життям 39% українців, коли 55% респондентів життя не задовольняло. За даними компанії, переважна більшість мешканців України (80%) не планує найближчим часом виїжджати на роботу за межі України. Хочуть за кордон лише 12% українців, більшість з яких (9% від  усіх опитаних) планують попрацювати й повернутися до України. І тільки 3% розраховують залишитися за кордоном на постійне мешкання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *