Антитерористичні навчання: Війна і терор не «десь там»

«Шановна редакціє, поясніть, що відбувалося минулого тижня в Чернівцях: когось захоплювали, мінували… Подейкуавли, що працювало СБУ… Наперед вдячні за інформацію, читачі «Версій» – такого листа отримала редакція на свою електронну пошту.  

 

Ситуацію роз’яснили спеціалісти Координаційної групи Антитерористичного центру  (КГ АТЦ) при Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Минулого тижня у Чернівцях проводилися антитерористичні навчання. І працівники буковинського підрозділу АТЦ  щиро вдячні мешканцям та гостям краю, які з розумінням поставилися до тимчасових незручностей у зв’язку з проведенням навчань. Переважна більшість громадян виявила високу пильність та ініціативно надавала допомогу у виявленні умовних терористів, – повідомили з АТЦ. – Адже щоби завжди бути готовими до протидії загрозам, суб’єкти боротьби з тероризмом –  СБУ ж є головним органом у Єдиній загальнодержавній системі боротьби з терористичною діяльністю, а її територіальною підсистемою є Координаційна група Антитерористичного центру  (КГ АТЦ) при Управлінні СБ України в Чернівецькій області, – повинні працювати чітко, скоординовано, злагоджено і швидко. Все це досягається під час навчань, які здійснюються в умовах, максимально наближених до реальних.

 

Термін «тероризм» – від латинськоо «terror» – означає  страх і жах. Тероризм не має національності й кордонів, перед його загрозою рівні усі нації й держави.

 

Однак, за словами КГ АТЦ при УСБУ в Чернівецькій області, зафіксовані окремі факти відсутності реагування на «мінування» об’єктів критичної інфраструктури та місць масового скупчення людей, а також подеколи неадекватне сприйняття (здебільшого особами молодого віку) необхідності перевірки документів, огляду транспортних засобів та інших заходів, які, згідно з чинним законодавством України, передбачають тимчасове запровадження особливого режиму. Тож спеціалісти вирішили нагадати, що згідно зі ст.14 ЗУ «Про боротьбу з тероризмом», на час проведення антитерористичної операції може встановлюватися спеціальний порядок і тимчасово вводиться обмеження прав і свобод громадян. Вони також звернулися до краян: «Впевнені, що за Вашої допомоги і надалі вдасться  підтримувати в краї громадський порядок та суспільну злагоду», – КГ АТЦ при УСБУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *