Уже понад 200 онкохворих обстежилися на новому комп’ютерному томографі

DSC_0130

Вчора у Чернівецькому обласному клінічному онкологічному диспансері офіційно презентували діагностичне відділення, оснащене спеціалізованим для онкології комп’ютерним томографом.  Нове обладнання вартістю 7,2 млн. грн. лікарям надав благодійний фонд Ріната Ахметова. Такий томограф дозволяє здійснювати діагностику та передпроменеву підготовку пацієнтів, отримувати знімки зрізів м’яких тканин, внутрішніх органів, серця і судин, кісток в різних проекціях та площинах. Новий апарат за 0,75 секунди робить 20 знімків, що значно скорочує час проведення дослідження і знижує променеве навантаження для хворих. А його попередник робив лише 2 знімки за такий проміжок часу.

DSC_0136

Можливістю обстежитися з допомогою нового обладнання уже скористалися близько 250 пацієнтів. За словами головного лікаря Чернівецького онкодиспансеру Анатолія ГОНЦИ, обстеження для пацієнтів із уперше виявленим онкозахворюванням та тих, що знаходяться на обліку в диспансері, буде безкоштовним.

DSC_0138

Наразі лікарі очікують на придбання лінійного прискорювача, який забезпечує більш високу точність виявлення ракових пухлин. У Фонді Ахметова  пообіцяли надати його вже за рік, якщо лікарі підготують для нього спеціальне приміщення.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *