«Усі хвороби виліковні – треба лише відновити в людському організмі баланс», –

– стверджує чернівецький «китаєць» Євген БОЧАРНИКОВ, який діагностує хвороби за пульсом і ставить на ноги невиліковних    

 

Китайцем його називають поза очі, бо Євген Валентинович лікує за методиками  традиційної китайської медицини.  Оволодівав цілительством протягом 5-ти років і ще 2 роки приймав хворих разом з Учителем. І ось уже чверть століття займається справою, якій присвятив усе життя.

 «Коли в душі людини світло  – вона красива, коли людина  красива – в домі панує гармонія, коли в домі панує гармонія – у країні порядок, коли в країні порядок – у світі спокій».

            «Цей лікар робить те, що не під силу іншим» – пацієнт

– Я постійно працюю з хімікатами, – розповідає чернівецький криміналіст Іван Кожакарь. – І це не могло не позначитися на моєму здоров’ї. Алергія мене просто дістала, роз’їдаючи організм зсередини. Хоча ззовні проявлялася звичайнісінькими висипами навколо ока. Та ніяк не міг її позбутися.  Купа грошей пішла на аналізи, ліки. Та все було даремно, аж доки не потрапив на прийом до Євгена Валентиновича Бочарникова. Пройшов 2 курси лікування по 10 днів кожний і забув про недугу, яка мучила роками. Тож коли до мене в гості приїхав Андрій Репешко – друг із Дніпра, який не обходився без інгалятора, – я, зрозуміло, одразу ж повів його до цілителя. Це просто неймовірно, але Бочарников вилікував його за 10 днів! Відтоді пройшло більше року, хвороба до Андрія не повернулася, він таки позбувся астми!».

Зрозуміло, що Євген Валентинович став домашнім лікарем Кожакарів. Так, Юрію, батькові Івана він вилікував артроз колінних суглобів і позбавив проблем із хребтом. Коли син уперше привів батька, той не міг піднятися на другий поверх до кабінету лікаря. Але достатньо було 2-х голочок, щоби чоловік  спокійно здолав сходи. З Ніною, дружиною Юрія, окрема історія. Вона потребувала операції, а в хаті – малі діти. Та Євген Валентинович і в цьому випадку прийшов на допомогу, хоча захворювання було вроджене.

– То що ж це у вас за методика така унікальна? – поцікавилася у Бочарникова після розмови з Кожакарями.

– Чому унікальна? Традиційна, їй уже понад 5 тисяч років. І весь секрет полягає у гармонії двох начал – інь та ян. Жодна з енергій не повинна переважати, вони мають бути збалансованими.  Скажімо, рак – це не що інше, як накопичення зайвої енергії, її перекіс. Тому, лікуючи онконедуги, треба просто розсіювати енергію. Для фахівця таке завдання є посильним. Отож китайська традиційна медицина може впоратися не тільки з раком І і ІІ стадій, а й позбавить раку ІІІ-IV ступеня.

 

 

За філософією Стародавнього Китаю, у світобудові тісно переплітаються два начала – інь та ян. Інь є символом пітьми, ночі, місяця, землі, холоду, непарних чисел, негативних явищ, ян – повна протилежність. Стародавні китайські мудреці прийшли до висновку, що полярні сили повинні постійно взаємодіяти одна з одною, щоби породжувати зміни, які дають початок життю. Тому інь та ян розглядають як єдине явище. Не може бути світла без темряви, добра без зла, білого без чорного. Більше того, для гармонійного розвитку вони повинні врівноважувати одне одного, інакше можливі порушення. Так, за цим вченням, дисбаланс інь і ян саме є причиною хвороб в організмі людини.

 

            «Через «вікна тіла» заглядаю всередину організму»  – цілитель

– Більше того, на наше життя постійно впливає природа,точніше, ми її частина,  – веде розповідь далі Євген Валентинович. – Людський організм завжди шукає рівноваги з природою і світом – щоби зберегти свій енергетичний баланс. І зусилля східної медицини спрямовані на допомогу організму у відновленні його захисних сил, точніше, на позбавлення причин недуги, тоді як західна медицина позбавляє тільки від зовнішніх проявів, не беручи до уваги першопричини захворювання. Вживаючи пігулки чи отримуючи ін’єкції, людина позбувається явних ознак хвороби, але її причини залишаються, тож за деякий час недуга повертається, – пояснює співрозмовник. – Натомість східна медицина сприймає людину як єдине ціле і як частину природи. В цьому й полягає різниця  між східною медициною й західною – як у діагностиці, так і в лікуванні.

І різниця у підходах починається, так би мовити, від порогу. У цьому переконалася на власні очі. Побачивши вперше хворого, Євген Валентинович уважно його розглядає та розпитує. Як правило, каже пацієнту: «Жалійтеся і скаржтеся на все: що і де болить та непокоїть». У зв’язку з цим пригадалася зустріч із відомою в Чернівцях лікаркою-невропатологом, яка, надзвичайно високо цінуючи свій час і свої знання, завжди суворо попереджає пацієнтів: «Відповідати тільки на мої запитання, вживаючи слова «так» і «ні».

Натомість Бочарников поводиться зовсім по-іншому. І цікаво, що найперше він запитує, де людина  працює – в офісі чи надворі. Пізніше я зрозуміла, чому так.

У китайській медицині, за словами Євгена Валентиновича, практикують спеціальні, відмінні від європейських, методи діагностики й дослідження захворювань. Існує 6 головних способів огляду (діагностування) – опитування, обмацування, вислуховування, дослідження запаху і пульсу. Все це діє дуже ефективно. Принаймні, дослідивши пульс автора цих рядків, «китаєць» Бочарников назвав кілька симптомів і недуг – і всі безпомилково.

– Коли спілкуюсь із пацієнтом, особливу увагу приділяю, так званим «вікнам тіла», через які можна зазирнути углиб організму. Це – очі, вуха, рот, ніс, язик, – каже «лєкарь» (саме так називає  себе.Бочарников)  – Та найбільш промовистим  є пульс, бо саме він дозволяє «побачити» всі процеси організму і поставити діагноз.

 

Колір шкіри пацієнта свідчить про стан внутрішніх органів, крові та функціонального начала (Чі, або Ци, або Кі), тобто внутрішню енергію людини. Топографічно: на лівій щоці – стан печінки, на правій щоці – легень;  на шкірі лоба – сердце, підборіддя – нирки, на носі – селезінка.

 

             Здоров’я на кінці голки

У своїй практиці Бочарников загалом користується кількома положеннями, сформованими  протягом тисячоліть. Найперше – і це на поверхні: організм живе і розвивається в певних умовах навколишнього середовища. Тож причинами хвороб можуть служити несприятливі впливи цього середовища. Пошук засобів лікування відбувається також у зовнішньому середовищі, тобто лікування має ґрунтуватися на природних силах довкілля. Відтак поведінка організму розглядається як ключ до особливостей прояву та перебігу захворювання. Тому зміна харчування має вже лікувальне значення, так само, як і впевненість в одужанні. Береться до уваги й те, що кожен хворий має індивідуальні особливості характеру, а отже – й лікування. Більше того, симптоми хвороби у кожного хворого свої, індивідуальні. І кожний симптом має своє походження та механізм. Тому лікування має бути індивідуальним і діяти безпосередньо на механізм розвитку хвороби.

Крім того, китайська традиційна медицина дотримується принципу дії від протилежного: тобто жар лікують холодом і навпаки.  А лікувальні заходи не повинні бути квапливими, тож спочатку самому організму надається можливість проявити себе у боротьбі з хворобою. Та й загалом лікування має бути поступовим і ступеневим. Спочатку хвороба лікується зміною життєвих звичок, потім засобами дієти – і вже тільки після цього даються ліки. Та Бочарников віддає перевагу голковколюванню (акупунктурі  – від латинської «acus» – голка, «punctura»– прокол, укол). Цей метод ще називають голкорефлексотерапією або рефлексотерапією, і він вважається однією з найдревніших оздоровчих методик, яка застосовується не одне тисячоліття. За допомоги тонких голок, які вколюють в особливі точки, цілитель запобігає безлічі хвороб та лікує їх.

Суть методу акупунктурного лікування важко передати традиційної медичною термінологією. Бо акупунктура теж ґрунтується на давній китайській філософії. Життєва енергія Чі (Ци) тече в тілі людини енергетичними каналами, так званими меридіанами. Якщо цьому рухові ніщо не перешкоджає, людина здорова. Якщо енергія блокується, послаблюється або застоюється, проблеми з самопочуттям, а отже й здоров’ям, неминучі.

У тих місцях, де Чі (Ци) підходить близько до поверхні шкіри, розташовуються акупунктурні точки, яких на людському тілі налічується понад шістьсот. Впливаючи на ці точки голками,  лікар регулює енергію Чі (Ци), перенаправляючи її від одного меридіана до іншого. Меридіани теж діляться на інь і ян. Енергія інь існує всередині тіла, а енергія ян надходить усередину ззовні. При домінуванні одного з видів енергії порушується баланс і наступає хвороба. Мета акупунктури – врівноважити інь і ян, гармонізувати їх, скоригувавши розподіл життєвої енергії.

 

          Найважливіші періоди життя, за китайською медициною, – 5, 30 і 50 років

Цікаво було дізнатися, що у здорової людини пульс змінюється посезонно, бо змінюється ритм циркуляції енергії як в організмі, так і у природі. Жінки мають більш м’який пульс, ніж чоловіки. У людей літніх пульс порожній, бо там мало енергії, а у дітей навпаки – швидкий, твeрдий, частий. Прикметно, що вже розроблені інструментальні методи дослідження пульсу, проводиться комп’ютерна обробка отриманих даних. Але усе це, зрозуміло, не може замінити рук лікаря, його інтуїції й досвіду.
Труднощі у сприйнятті пульсової діагностики виникають через різне розуміння причин хвороб і принципів лікування східною та західною медицинами. Китайська медицина, приміром, не має таких понять як гастрит, пієлонефрит, ішемічна хвороба серця, бо вони для неї дуже загальні, тож і не дозволяють правильно призначити лікування. Водночас було б нерозумно лікувати «синдром жару шлунка» альмагелем, а «холод матки», який є причиною багатьох випадків безпліддя, прочищенням труб. За словами Євгена Валентиновича, до «холоду матки» призводить – увага! – звичка сучасних жінок ходити з голими ногами, без панчіх і довгих спідниць. Цілитель радить також восени та взимку завжди вдягати на шию шалик, хоча б тоненький, аби вберегтися від застуд. Бо саме шалик прийме на себе перший удар негоди. Так само як у спеку вбереже капелюх на голові чи панама, бо сонячний чи тепловий удар прийдеться на головні убори, які й переберуть на себе весь негатив.

До слова, перехідними періодами в житті людини китайці вважають  5, 30 і 50 років. Тож саме в ці періоди можуть відбуватися енергетичні збої в людському організмі, які потребують корекції.

В китайській медицині кожному елементові відповідає певний орган: дереву – печінка, вогню – серце, землі – селезінка, воді – нирки, металу – легені. Вважається, що людина, як і все живе на планеті, збудоване з цих п’яти елементів, підпадаючи під загальні закони Природи. Тому будь-які порушення та збої в її організмі пов’язані з дисбалансом цієї системи. Тож і безпліддя, і алкоголізм. і різні нервові розлади Бочарников лікує голками. Він ставить також органи на місце, підтягує матку тощо. Одне слово, певним чином творить дива. Хоча китайська традиційна медицина дає цьому всьому матеріалістичне пояснення.

Насамкінець про ще одну чи не найцікавішу особливість китайської методики. Як відомо, з її допомогою не тільки лікують хворих, а й запобігають недугам. Значну перевагу пульсової діагностики лікар вбачає в тому, що вона виявляє початок хвороби, коли ще немає жодних видимих змін у внутрішніх органах, а йде лише зміна циркуляції енергії в організмі.

– Я відчуваю не тільки те, що вже сталося з організмом, а й те, що може бути, для чого вже склалися передумови, – каже лікар. – Кілька сеансів голковколювання повернуть організм до рівноваги й біди не станеться.

Мабуть-таки недарма побутує в народі такий вислів: на Сході виявляють хворобу за 30 років до її появи, а на Заходів – за 3 дні до смерті

– Гармонія душі та тіла людини, а також гармонія людини з навколишнім світом – основа нашого здоров’я, – підбив підсумки нашої розмови цілитель Євген Бочарников.

– І останнє запитання: як вас знайти?

– Запис за телефоном:  050 67 66 888

 Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА , «Версії»

 

Голкорефлексотерапія помічна при:

*неврологічних захворюваннях: остеохондрозі, невритах, невралгіях, наслідках порушення мозкового кровообігу;

*депресіях, безсонні, алкогольній, наркотичній та тютюновій залежності;

*хронічному головному болю, посттравматичному болю;

*нефрологічних та урологічних захворюваннях;

*гінекологічних проблемах: передменструальному й клімактеричному синдромі, менструальному болі, безплідді;

*очних хворобах;

*гострих і хронічних захворюваннях системи травлення, хворобах печінки, жовчного міхура, підшлункової залози тощо;

*хворобах органів дихання: пневмонії, бронхітах, бронхіальній астмі;

*серцево-судинних проблемах: гіпертонії, порушеннях ритму серця, ішемічної хвороби, наслідках інфаркту міокарда;

*ендокринних порушеннях і захворюваннях, пов’язаних з порушенням обміну речовин: ожирінні, збоях в роботі щитовидної залози, надниркових залоз, яєчників, цукровому діабеті;

*порушеннях імунітету.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *