Погляд Тамари БОРОВИК: Маски знято. Полуда з очей упала – ми побачили, хто є хто. І за це я вдячна Володимирові Зеленському

 

Я шаную історичну звитягу усіх борців за незалежність і державність України. Та попри це  я  обрала позицію підтримки Володимира Зеленського.  Чому? Бо я знаю, що з приходом цієї людини будуть зміни. Чи будуть вони такі, на які дехто очікує, – у цьому я не впевнена. Але те, що зміни будуть, немає жодних  сумнівів.

Водночас я хочу подякувати Володимиру вже зараз, незалежно від того, стане він Президентом чи ні. Його президентська виборча компанія допомогла мені побачити розклад політичних сил у державі й розгледіти тих, хто зручно прилаштувався при владі, яка зрадила Майдан. Мені відкрилося море псевдо націоналістів, які показують себе начебто ультраправими хлопцями, а насправді є звичайнісінькими дармоїдами за  будь-якої влади. Я побачила купу людей, що з фанатичною упертістю намагаються залишили Україну в тіні більшовизму. Розгледіла також значну кількість просто ідіотів, які сечу називають божою росою і яким дуже просто довести, що два плюс два буде мінус десять. Більше того, вони з радістю рознесуть цю благу вість усімсвітом. А ще Володимир Зеленський показав мені відсоток людей здорового глузду в цій країні. Я не очікувала, що він буде таким високим.

До того ж, Володимир Зеленський продемонстрував мені, наскільки український народ насправді співчуває ідеям українського націоналізму. Планка дуже низька. І причина не у тому, що це погана чи неправильна ідея. Її просто спаплюжили. І сталося це не без допомоги її ворогів. Українські націоналісти  створили якусь окрему, незрозумілу більшості секту, відірвану відукраїнського населення.  Над цим треба буде на майбутнє дуже добре поміркувати, щоби запропонувати  суспільству щось продуктивне і нове. Тоді ідея націоналізму в народі відродиться й пустить нове коріння.

Я вдячна Володимирові Зеленському за те, що він нарешті запропонував щось нове. Досі нового не було. І Майдани не були новими. «Договорняки» в наметах, у кого яка буде посада – це не нове. Люди, які повстали проти зла, користалисястарою схемою.  Саме тому, переконана, у багатьох націоналістичних і патріотичних організацій та інших нібито порядних людей, які прагнули жити у зовсім іншій країні, нічого не вийшло. Найголовнішою  їхньою помилкою було те, що за методами своїх дій вони нічим не різнилися від верхівки, яка їх грабувала. Люди були дуже слабкі перед внутрішніми чварами, використовували брехню, очікували наказу, що їм робити, а не думали і не діяли самостійно. І все це призвело до  того, що справа Майдану не дала  результату, на який очікувало суспільство.

Я не знаю, яким буде результат президентських перегонів. Але я побачила велику кількість людей, які, засліплені фанатизмом, згідні відхреститися від будь-чого і вдатися до найстрашніших дій. Я побачила людей, які заради багатства закликають до… зубожіння. Я побачила значну кількість людей, поведінку яких можна пояснити хіба що на психіатричному рівні. Тому я дякую Зеленському за те, що він викрив своєю передвиборчою кампанією недоліки українського суспільства. Все, що зараз відбувається  проти Зеленського та його команди, є саме тим страшним оскалом антилюдського обличчя режиму. Нині ми свідомі того, як радянська система оббріхувалалюдей, яких вивозили до Сибіру, у табори, розстрілювали, гнобили, душили і вбивали. Але ж загал із радістю плескав у долоні під час партійних з’їздів, і суспільство погоджувалося з цим, бо вважало, що це його не обходить і що оббрехані люди є саме такими, якими показав їх режим.

Зараз багато ЗМІ разом з інтернет-мережею почали атаку на Володимира Зеленського. Проплачені порохоботи, яких  у суспільстві недарма називають гівновкидами,  і які активно діяли до першого туру президентських виборів проти Юлії Тимошенко, разом із юлеботами, які обстрілювали лайном кандидатуру Порошенка, дружно наклепують разом  на Зеленського та його виборців. Дійшло до того, що Юлія Тимошенко публічно назвала чесний, без фальсифікацій вибір третини країни відвертою  клоунадою, шоу, балаганом та приниженням країни. А як тоді бути із тими, хто голосував за Зеленського? А це майже третина всіх виборців. Одне слово, Тимошенко показала своє справжнє обличчя – жорстоке, безжальне, мстиве – обличчя союзника  Порошенка…

А кримінальне крило ескадрона смерті Порошенка, який очолює  Корчинський, пішло ще далі та  взагалі пригрозило, що примусить голосувати за Порошенко за допомогою паяльників, електропрасок ібит. А ті, хто не підкориться, підлягають знищенню!…

Отже, маски скинуто, панове. Ми побачили, хто є хто.

Тому нам усім дуже добре треба подумати, за яку ми Україну – ту, що була, чи іншу?

Саме зараз  рада директорів Ялтинської європейської стратегії  заявила, що підтримає новообраного президента України і в подальшому захищатиме нашу державу та її інтереси. Про це сказав колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен  (2009 – 2014).

Напередодні представникиYES прибули до Києва, щоби зустрітися з обома кандидатами та підтвердити чесність виборчих процесів. Особливо Рада директорів хотіла отримати власне уявлення про команду та програму Володимира Зеленського. Політики переконалися, що мають справу з амбіційним претендентом на пост президента й заявили, що «Зеленський має більше ідей і власного бачення, ніж люди можуть собі уявити. Він сприятиметакожзміцненню зв’язків між Україною та Європейським союзом, Так само, як  із НАТО. Він оточений компетентною командою, яка допоможе зробити його президентство ефективним. І наш висновок чіткий:хто б не переміг, ваша країна буде в надійних руках». 

Тамара БОРОВИК,голова громадської правозахисної організації «На грані»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *