У ЧЕРНІВЦЯХ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛ ЗАГИБЛИМ У ВІЙНІ НА СХОДІ…


6 жовтня на Центральній площі у Чернівцях відкрили меморіал загиблим у війні буковинцям – дошку з портретами дев’ятидесяти Героїв. Родичі полеглих, учасники бойових дій, капелани, волонтери, доброчинці, активісти і небайдужі громадяни помолилися за полеглих Героїв. Отець-капелан Петро Кравчук освятив меморіал.
Меморіал спорудили ветерати АТО, волонтери. І як зазначила на своїй сторінці на ФБ громадський активіст Галина Абрам’юк це – Валерій Краснян (Барс), Спілка “СИЛА ЄДНАННЯ”, Ігор Гостюк і ГО “КАТАРСІС” та інші доброчинці. Спасибі всім, хто долучився до створення меморіалу..

Молитва за полеглих героїв
Господи Ісусе Христе, Боже наш! Ти сказав: “Більшої любові ніхто не має, як хто душу свою положить за друзів своїх”, і Сам дав приклад тієї жертвенної любові. Тебе просимо, глянь ласкавим Твоїм оком на ту велику любов от тих тут і по всій Україні, в знаних і незнаних, пам’ятних і забутих могилах сплячих, батьків, братів і синів наших, тих, що впали в боях, згинули в тюрмах і погибли на засланні, в снігах Сибіру.
Злучи їх невинну кроваву жертву зі своєю жертвою на Голгофті. Позволь, щоб не даремною була ця їхня жертва, а щоб на обільно кров’ю политій землі виросли квіти братньої любові і зійшло сонце волі і долі народу. А їх, Господи, причисли до грона своїх вірних слуг і наслідників.
Вони гідно пройшли тернистий шлях життя, а своєю геройською смертю дали найвище свідоцтво правдивості і святості, Твоєї найбільшої і єдиної заповіді любові. Тож не погорди цією їхньою жертвою, а прийми їх, як прийняв Ти жертву праведного Авеля, і ради неї, а радше ради свого превеликого милосердя і чоловіколюбства, прости їм усі гріхи і провини вільні і невільні, та упокій душі їх у мирі і посели в місці Твоєї слави, де спочивають душі великих Твоїх праведників, предків наших, Князів, великого рівноапостольного Володимира, Бориса і Гліба, преподобних Антонія і Теодозія Печерських і всіх святих, щоб вони разом, оглядаючи невимовну красу лиця Твого, насолоджувались небесною радістю, славили Тебе по вічні віки. Амінь.

Слава Героям України!
Вічна пам’ять Героям!

Більше фото з відкриття меморіалу за посиланням – НА ЦЕНТРАЛЬНІЙ ПЛОЩІ У ЧЕРНІВЦЯХ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛ ЗАГИБЛИМ У ВІЙНІ НА СХОДІ…

©Тетяна Спориніна,
фото автора і Don Leon

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *