На Буковині карантин продовжено ще на тиждень

Голова обласної протиепідемічної комісії О. ГРУШКО вважає, що поновлення роботи непродовольчих ринків може вже нині спричинити другу хвилю захворюваності на ГРЗ та грип.

Сезонні недуги «дістали» майже кожного десятого краянина. За статистикою, це понад 78 тис. осіб. Утім, не всі недужі зверталися до лікарів.

Смерті від пневмоній протягом останнього часу, слава Богу, припинилися, зупинившись на позначці «25». Ще на початок тижня в реанімаціях перебувало 48 буковинців, з них четверо – на апаратах штучної вентиляції легень.

Чернівецькі лікарі стали піонерами в Україні, використавши противірусний препарат «Таміфлю» для лікування трьох новонароджених, які побачили світ з допомогою кесарева розтину і чиї мами померли від грипу.

Епідемічний поріг в області сьогодні перевищений у 4 рази, у Чернівцях – у 2 рази. Та з кожним днем до медиків звертається все менше людей. Наразі спеціалісти ще не наважуються стверджувати, що епідемія пішла на спад. Тим паче, в області запрацювали непродовольчі ринки, серед яких і Калинівський ринок. Якщо влада надумає їх закрити і продовжити карантин, підприємці погрожують протестами.

Натомість обласна протиепідемічна комісія звернулася до обласної прокуратури, щоби остання дала юридичну оцінку рішенню міської протиепідемічної комісії про відновлення в Чернівцях від 14 листопада роботи непродовольчих ринків. Про це на брифінгу 16 листопада повідомив голова обласної протиепідемічної комісії, заступник голови ОДА Олександр ГРУШКО.

Пан Грушко заявив, що обласна протиепідемічна комісія не скасовувала своєї заборони на діяльність непродовольчих ринків Чернівців до завершення епідемії. Він вважає, що поновлення їхньої роботи може спричинити другу хвилю захворюваності на ГРЗ та грип.

Більше того, як повідомили з обласної протиепідемічної комісії, на її засіданні одностайно прийняте рішення про призупинення навчального процесу ще на один тиждень. Обговорювалися й вимоги до режиму, в якому працюватимуть заклади освіти після відновлення навчального процесу

Як повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я Ігор ШКРОБАНЕЦЬ, в області розпочинає роботу комісія, яка перевірятиме правильність лікування хворих, які померли.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *