Міносвіти змінить правила присудження наукових ступенів

 

 Міністерство освіти та науки розробляє документи, які мають змінити правила присудження наукових ступенів. Про це сказав директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН Андрій Шевцов під час робочої наради в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

“Зараз проходить розробка низки нових документів, які мають змінити правила присудження наукових ступенів. Це, зокрема, нові редакції порядків присудження наукових ступенів та підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук; положень про спеціалізовані вчені ради та про експертні ради з питань проведення експертизи дисертаційних робіт МОН. Ми закликаємо фахову, експертну спільноту долучатися до цього процесу й надавати нам свої пропозиції й коментарі”, – сказав Шевцов.

Він додав, що також уже почалася дослідна експлуатація системи електронної реєстрації захищених дисертацій в режимі онлайн. Окрім цього, триває створення Національного репозитарію академічних текстів. Він буде одним з ключових допоміжних засобів для перевірки академічних текстів на текстові запозичення. Крім того, нещодавно було затверджено новий Порядок формування Переліку наукових фахових видань України, який підсилює вимоги до наукового рівня публікацій з орієнтацією на світовий наукометричний досвід, зазначили в МОН.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *