Газ: заощадили чи перевитратили? або Що контролює керівництво краю?

На засіданні антикризового енергетичного штабу області розглянули ситуацію, що склалася в енергетичній сфері області в зв’язку із суттєвим дефіцитом електроенергії та скороченням обсягів постачання природного газу. Йшлося про дотримання встановлених режимів потужності і споживання електричної енергії та аварійні відключення, виконання заходів щодо зменшення споживання природного газу на опалювальний період 2014-2015 років, дотримання теплогенеруючими організаціями, бюджетними установами та промисловими споживачами обсягів споживання природного газу за листопад цього року, визначених відповідними постановою КМУ та розпорядженням ОДА.

За результатами засідання прес-служба ОДА повідомила, що обсяг природного газу для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання краю в листопаді складав 1930,8 тис. м³. Тоді як фактично у листопаді спожито 3140,8 тис. м³ газу. Перевитрата становить 1 210 тис. м³ (або 38,5%). І далі надається перелік «найбільших порушників».

«Версії» зацікавилися цим фактом, адже зовсім недавно ПАТ «Чернівціоблгаз» повідомляв: «За 10 місяців 2014 року споживачами газу в Чернівецькій області використано 310,8 мільйонів куб. м природного газу, що на 53,6 мільйони кубометрів або на 14,7% менше, порівняно з аналогічним періодом минулого року». Виглядає, що або хтось каже неправду, або права рука не знає, що робить ліва.

Фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Андрій СЕМЕНОВИЧ пояснив, що «Чернівцігаз» повідомляє цифри, яких досягнуто порівняно з аналогічним періодом минулого року. А в ОДА йдеться про «переліміт» відносно показників, які доведені відповідними документами КМУ.

Отже, для нас дещо прояснилося. Але недосвідченим може видатися, що між ОДА і облгазом існує якесь протистояння. Та чи потрібно розхитувати ситуацію в мирному регіоні, боротися одне з одним, коли  й так ворогів достатньо?

Маріанна АНТОНЮК, “Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *