Мер розбирається з теплом, а люди скаржаться на воду

Адреси небезпечних ліфтів

Фахівці Чернівецького експертно-технічного центру видали технічні висновки обстеження 10 пасажирських ліфтів окремих багатоповерхівок міста. Згідно з висновками, які зазначають незадовільний технічний стан установок і, відповідно, ризик для їхніх користувачів, будуть відключені ліфти на вул. Червоноармійській, 69 (під’їзди №1,2,3), Південно-Кільцевій, 6 (під’їзди №1,2), Комарова, 29-Б (під’їзди №1,2), Комарова, 31-Б (під’їзди № 1,2), а також усього будинку №3-А на вул. Південно-Кільцевій.

Як повідомив керівник експертно-технічного центру Микола ВОРОНКА, станом на 1 січня у Чернівцях потребували технічного діагностування 84 ліфтові установки. Стан ліфтового господарства оцінюється як незадовільний. Загалом у Чернівцях експлуатуються 439 ліфтів. 34 з них відпрацювали нормативний термін експлуатації, тобто 25 років. Для підтримання належного технічного стану щороку необхідно проводити відповідні роботи з модернізації, заміни, капремонту в середньому 25 ліфтів. На це необхідно щороку спрямовувати понад 2,5 млн. грн.

Номери ЖРЕП-халтурників

Чернівецьке обласне відділення АМКУ оштрафувало КЖРЕП-9, КЖРЕП-11, КЖРЕП-12, КЖРЕП-15, ПП «Санітарія», ПП «Регіон-центр», ПП «Житлосервіс» на загальну суму 42 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як виявило відділення, житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства надали Чернівецькому міськвиконкому розрахунки економічно не обґрунтованих витрат на виробництво послуг з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій.
Тарифи «вкусили» мера?

На 7 тис. грн. за зловживання монопольним становищем оштрафовано й МКП «Чернівцітеплокомуненерго». Підприємство порушило порядок формування двоставкових тарифів на тепло для населення, тож тарифи були необгрунтованими.

Мабуть, тарифи на тепло перестали «гріти» й мерію. Микола Федорук доручив розглянути можливість зменшення постійної складової двоставкового тарифу на послуги централізованого теплопостачання в Чернівцях до кінця липня. Йдеться про зменшення цієї частки, а отже, й усієї суми.
Хто на «світлому» шляху?

На виконання робіт з реконструкції мереж електропостачання житлового фонду комунальної власності цього року передбачено 1,5 млн. грн. З них 792 тис. грн – це кошти ВАТ ЕК «Чернівціобленерго», решта – кошти міського та районних бюджетів. Найбільше грошей «світить» Шевченківському району – 536,2 тис. грн, Першотравневому – 34 тис. грн, Садгірському – 151,4 тис. грн. Утім, лампочки в під’їздах і надалі доведеться міняти самим мешканцям будинків.

А що кажуть люди?

Найчастіше чернівчани звертаються до виконавчих органів міської ради з питань водопостачання, ліквідації витоків (17,7%), благоустрою, прибирання вулиць та ремонту доріг, освітлення вулиць та сходових клітин (по 12,5%), утримання житлового фонду, ремонту та перепланування квартир, будівництва житла та здійснення добудов (11%), земельних відносин (7,9%), поліпшення житлових умов, надання житла (5,6%), повідомив завідувач громадською приймальнею міської ради Омелян КАНЮК. Найбільше звернень – 1592 – надійшло до Шевченківської райради, найменше – 376 – до Садгірської. Водночас, якщо до Першотравневої та Шевченківської райрад кількість звернень зменшилася, то до Садгірської – зросла.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *