Корупційну схему колишнього Департаменту ЖКГ виявило Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міськради

Про це Управління повідомило на своїй сторінці у фейсбуці. Його працівники з’ясували, зокрема, що завдяки маніпуляціям чиновників колишнього Департаменту житлово-комунального господарства рокам незаконно використовувалися 105 га міської землі, що знаходиться обабіч дороги, яка сполучає вул. Січових Стрільців з МКП «Калинівський ринок» (з напрямку с.Магала). А використовували цю землю для промислового вирощування сої, хоча рішень про передачу міської землі будь-кому у використання чи у власність не було.

20 вересня за зверненням Управління порядку до органів Національної поліції за даним фактом зареєстрували кримінальне провадження, а 28 вересня затримали причетних до цього людей.

Під час проведення слідчих дій з’ясувалося, що міська земля таким чином використовувалась незаконно протягом декількох років. А в користуванні спритних ділків були офіційні документи, якими чиновники колишнього департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради уповноважували їх ніби-то безоплатно за власний кошт «боротись» із шкідливими самосіянцями амброзії. Їм офіційно дозволялося також застосувати гербіциди, пестициди й агрохімікати. І це при тому, що ці землі межують з охоронюваною територією комунального підприємства «Чернівціводоканал», де розташовані системи  очисних і резервних водойм із питною водою.

У даний час слідчі Чернівецького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури продовжують заходи з документування цієї протиправної діяльності. Вирішується також питання щодо залучення до справи Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Адже йдеться про майже 300 т сої, ринкова вартість якої нині становить близько 5 млн грн. І саме АРМА уповноважена державою на всі подальші дії щодо контролю за процесом охорони та розпорядження таким майном, яке переходить у власність держави.

Автори повідомлення наголошують, що курс на очищення території міста від злочинних та корупційних схем залишається для нової міської влади незмінним, бо Чернівці мають стати вільними від корупціонерів та хабарників.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *