Прикрашаємо себе у стилі «Версій»

Серед молоді зараз поширені прикраси ручної роботи – так звані «фенічки».  Це браслет, особливий вид макраме з бісеру, шкіри, шнурків, стрічок або ниток. «Фенічка» нерідко є символом дружби і передається від одного друга іншому. Або закохані роблять однакові фенечки і носять на руках, частіше на лівих. Тоді вже це символ любові. Існує безліч різних візерунків і стилів плетіння «фенічок». Зустрічаються «бродячі фенічки», які неодноразово передаровують. Такі «фенічки» мають довгий список попередніх власників і можуть обійти цілу країну і навіть потрапити в іншу.

DSC_0001

Практикантка «Версій» Крістіна Товарницька до ювілейного 500-го випуску газети сплела «фенічку» у стилі «Версій» і ділиться з читачами секретом її виготовлення:

  1. Малюємо схему майбутнього виробу на листку паперу в клітинку. Один квадратик – один вузлик.
  2. Беремо нитки двох кольорів (у нашому випадку – сім синього близько 50- 60 см і одна жовтого, найдовша, цілий клубок або моток).
  3. Закріплюємо кінчики ниток зажимом – до книжки або тканини.
  4. Жовтою ниткою обв’язуємо з лівого боку сині по черзі вузликами. Доходимо до краю і повертаємося назад навпаки – обв’язуємо з правого боку.
  5. Коли доходимо до літер, обв’язуємо основну нитку синьою, по схемі. По закінченні літери – знову обв’язуємо жовтою ниткою.
  6. Між літерами робимо жовту основу, літери – сині.
  7. В кінці – косичка-зав’язочка. Таку саму косичку робимо з місця першого закріплення виробу.
  8. Виріб готовий!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *