На гарячому взяли поліцейських, які за хабар закривали очі на контрабанду цигарок

 

Водночас з’явилося два повідомлення  – від ДБР та обласної прокуратури – про затримання поліцейських Буковини, які брали гроші з контрабандистів за те, що безперешкодно пропускали їхній «товар» – тютюнові вироби.

Спочатку здалося, що йдеться про один і той же епізод, але суми й посади злочинців у погонах були різні. Тому публікуємо обидві інформації.

 

ДБР викрило поліцейських Буковини, які брали гроші з контрабандистів за уникнення відповідальності

Працівники ДБР за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції викрили групу співробітників одного із райвідділів поліції в Чернівецькій області. За оперативною інформацією, працівники поліції та цивільні особи систематично брали хабарі з контрабандистів тютюнових виробів.

«На гарячому» затримано начальника цього відділу, який за допомоги посередника-цивільного отримав 2 тис. доларів США неправомірної вигоди за лише одну зупинену автівку з сигаретами з підробленими акцизними марками.

Слідчі ДБР встановили та задокументували ще кілька епізодів протиправної діяльності капітана поліції.

Продовжується робота щодо документування протиправної діяльності інших поліцейських, які, за оперативною інформацією, також брали гроші з «перевізників» за уникення штрафів та вилучення сигарет.

Проводяться невідкладні слідчі дії, у тому числі обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Попередня кваліфікація правопорушення – одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

 

$5500 за безперешкодне перевезення контрафактних підакцизних товарів – на Буковині затримано поліцейського та його спільника  

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою викрито начальника сектору реагування одного з відділів поліції в Чернівецькій області та його спільника (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець за посібництва цивільної особи вимагав та одержав від громадянина 5500 доларів США за безперешкодне перевезення по території області незаконного виготовлених цигарок.

Поліцейського та цивільну особу затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання останньої частини неправомірної вигоди в сумі 1500 доларів США. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Слідчі та процесуальні дії тривають. Перевіряється можлива причетність інших співробітників поліції до протиправної діяльності.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчим та оперативним підрозділами територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

 

Прократура нагадує, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *