Чим небажано запивати та заїдати спиртне

Ви, мабуть, здивуєтеся, але серед продуктів, названих лікарями та науковцями у списку небажаних для поєднання з алкоголем, чимало звичної для нас закуски.

Аби вечірка не перетворилася на прикрощі, варто запам’ятати, які харчі не  можна поєднувати зі спиртним.

Енергетики. Ці напої містять речовини, що піднімають артеріальний тиск і можуть спричинити спазми судин головного мозку. В суміші зі спиртним можна розладити роботу нирок, спричинити судоми й серцеву аритмію.  
Маринади. Комбінація маринованих овочів зі спиртним через присутність оцту може негативно вплинути на печінку та нирки. Коли вам вже хочеться квасного після чарочки, оберіть солений огірок чи квашену капусту.
Газовані напої. Вуглекислий газ, що міститься в них, подразнює слизову оболонку шлунка й сприяє швидшому засвоєнню спирту. Людина швидко сп’яніє.
Свіжі помідори. Якщо спиртне закушувати помідорами, можна спричинити проблеми з травленням. Хоча продукти їхньої переробки (томатна паста, кетчупи чи інші соуси) такого ефекту не спричиняють. Можна також споживати зі спиртним помідорі у власному соку та томатний сік.

Солодощі.
Шоколад у поєднанні з алкоголем навантажує надмірно підшлункову залозу, від чого можуть виникнути біль та спазми.

М’ясо. Вживаючи спиртне, краще відмовитися від жирного й смаженого м’яса. Замініть його печеним чи відварним. А ще краще – рибою.

Фрукти. Свіжі фрукти лише підсилять процес бродіння алкоголю.
Кава. Суміш алкоголю з кавою створює небезпеку гіпертонічного кризу чи спазму судин головного мозку.

hronika.info

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *