Чернівчани не отримали вчасно обіцяні владою продуктові набори

Продуктові набори, обіцяні міськрадою як допомога соціально незахищеним чернівчанам та мешканцям міста, які через карантин втратили заробіток, були розвезені лише тиждень тому. І як зауважила одна з читачок «Версій», зателефонувавши до редакції, він «не витягав» на озвучену владою ціну. «Хіба що продукти, які входили до нього  – сіль, гречка, олія тощо, були закуплені за завищеними цінами», – висловила слушне припущення п. Лариса, в сім’ї якої живуть два інваліди.

Днями Олексій Каспрук у зволіканні з розповсюдженням продуктових наборів звинуватив  оргкомітет. Натомість журналісти видання його супротивника Василя Продана «Chernivtsi times», з’ясували, що ситуація насправді дещо інша. Бо спочатку оргкомітет  роздав закуплені департаментом соцзахисту майже 3,5 тисячі продуктових наборів. А щоби закупити решту – до обіцяної кількості в 10 тис. наборів – треба було провести тендер. І майже місяць чиновники департаменту не могли підготувати документи для цього тендеру, –  писало видання .

А далі ситуація розвивалася як завжди – у ритмі пінг-понг,  до чого чернівчани вже звикли .

«Процес затягується, думаю, що це несправедливо, але важко на це вплинути. Бачу, що не справляється оргкомітет», – заявив міський голова в ефірі чернівчанам. Та коли ЗМІ вказали на неспроможність департаменту протягом тривалого часу підготувати документи, міський голова змінив риторику й в наступному ефірі визнав, що до цього часу документація так і не була підготовлена, а звинувачення на адресу оргкомітету зняв. Та виступ завершив оптимістично: приємно, мовляв, що робота триває і  чернівчани таки отримали продуктові пакети. Додамо лише, що за власні гроші, адже все, що є у держави, береться з податків…

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *