Чернівчани не пускають мобілізованих на АТО

sho-potribno-prizovniku

Уже кілька днів батьки, дружини та сестри оббивають поріг 300-го полку, примусово-добровільна мобілізація до лав якого триває. Люди виступають проти відправки своїх рідних до зони АТО. Пікет під військовою частиною стоїть від самого ранку, бо подейкували, що з вівторка батальйон із Чернівців відправлять на Схід. Але ніхто з командирів так і не вийшов до невдоволених родичів, щоби прояснити ситуацію.

Разом із сім’ями вояків пікетують і небайдужі громадяни. «Сьогодні забирають чужих дітей, а завтра, не дай Боже, мого, її чоловіка, батька», – ділиться пані Оксана.

Зі сльозами на очах солдатські матері діляться своєю тривогою, що мобілізованих відправляють без ґрунтовної підготовки та належного обмундирування. Жінки обурюються також, що воювати забирають лише простих хлопців:

–Мами не проти пускати дітей, але на війну повинні йти і діти депутатів та чиновників, – каже пані Марія, одна з пікетувальниць. – Батьківщину мають захищати всі разом, а не так, щоби наших дітей кидали на передову, а чиновники відправляли своїх подалі за кордон.

Під час нашої розмови з матір’ю одного із солдатів із військової частини виїхала карета «швидкої». Слідом за нею з воріт вийшли двоє вояків, трохи похитуючись і опираючись один на одного. Жінка занепокоєно сказала: «Як же їм воювати, коли хлопці б’ються між собою? І п’яні ходять…».

Пояснювати побачене одразу взявся брат військового. За його словами, напідпитку ходять ті військові, які щойно повернулися із зони АТО: «Знімають стрес хлопці. Стільки пережили, побачили…».

Як розповідають самі вояки, наразі вони залишаються на території області та їдуть на полігон на планові навчання. Хлопці впевнено додають, що будь-якого моменту готові вирушити до зони АТО й воювати пліч-о-пліч з іншими бійцями.

Марина КАВКАЛО, Віта СУПРУН, студентки журналістики ЧНУ

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Чернівчани не пускають мобілізованих на АТО”