Білі зуби – молодший вік

Йдеться про те, як виглядати молодше свого віку, посмішка – головний козир.
Науковці стверджують: звичайна, щира посмішка омолоджує! Тобто, щасливі люди виглядають молодшими за свій вік.
Роль стоматолога у покращенні життя людини за допомоги оздоровлення та естетичного удосконалення посмішки як ніколи велика.

Інколи, щоби покращити стан зубів, можна просто зняти наліт та камені (тверді відкладення) за допомоги скелера – ультразвукової установки). Ця процедура безболісна, суть її полягає в руйнуванні зубних відкладень під  впливом ультразвуку, при цьому не руйнується цілісність зубів та ясен.

зуби

Зубні відкладення є одним з головних чинників та розповсюдження карієсу.

Посмішку можна удосконалити також заміною старих пломб у фронтальній ділянці на фотополімерні, набагато естетичніші, вони легко й ефективно поліруються та інколи є альтернативою коронок.

Але не слід забувати, що тільки лікар визначає, що саме робити пацієнту. У деяких випадках неможливо обійтися без ортопедичних конструкцій.

Нині багато уваги, особливо серед молоді, приділяється відбілюванню зубів. Відбілити їх можна за допомоги відбілювальної пасти або гелю (щоправда, результат не є стійким). Широкого розповсюдження набув метод домашнього відбілювання за допомоги систем, які легко придбати в аптеках і торговельній мережі (результат кращий, але робити треба все строго за інструкцією).

Набагато ефективнішим є метод кабінетного відбілювання, при якому використовуються спеціальні реагенти та прилади. Результат можна отримати після першої процедури і самостійно регулювати кількість відбілювань.
Найкраще робити вибір, яке саме відбілювання застосувати, після консультації з лікарем. Напередодні весняно-літнього періоду подбайте про свою посмішку і будьте здорові!

Оксана САНДУЛЯК, лікар-стоматолог Обласної клінічної стоматполіклініки

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *