Найогряднішого їжака в світі посадили на дієту та “фітнес”

bbc.com
Через складки жиру їжачок не міг скрутитися у “захисний клубок”
У Великій Британії шпилястого Арбакла, якого вважають найтовстішим їжаком у світі, посадили на сувору дієту. Про це пише “ВВС Україна.
“Зараз він важить 2,335 кг. Це приблизно в чотири рази перевищує середню вагу їжаків у 600 грамів. Арбакл ледве може ходити та утворювати “захисний клубок” для захисту від хижаків”, – йдеться у повідомленні.
Свого часу тваринку принесли до рятувального центру тварин в Абердинширі у Шотландії. Очевидно, тваринка так довго голодувала, що тепер їсть все підряд і побільше. Кіт Марлі з центру порятунку тварин New Ark зазначив: “Він після надмірного годування має розмір м’яча з чемпіонату світу”. Звір роз’ївся так, що це тепер найважчий їжак, про якого коли-небуть згадували. В якийсь момент із центром порятунку зв’язалася людина, яка підгодовує їжаків і повідомила про те, що Арбаклу важко пересуватися.

 
bbc.com
Тепер їжачок – на дієті, і зоозахисник розповів, як тваринку будуть позбавляти надмірної ваги. “Він буде сидіти на дієті з обмеженим вмістом, яка поступово наповнюватиметься, а їжу будуть розсипати навколо для фізичних вправ. Це буде тривалий, поступовий процес. Він буде дратуватися протягом деякого часу, але ми будемо жорсткими заради добра. Немає іншого шляху, як йому вижити в умовах дикої природи”, – сказав Марлі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *