На святі у 600-річному Кіцмані вирував ярмарок, а в сусідніх Реваківцях  змагалися родини й кінники

У Кіцмані в рамках святкування 600-річчя міста 4-6 травня на місцевому стадіоні відбувся ярмарок. Попри вишиванки і сувеніри, гуцульську бринзу та медовуху, найбільшим попитом користувалися… поп-корн і «солодка вата».

А ще на стадіоні кіцманчани готували на польовій кухні страви за старовинними рецептами й пекли картоплю на справжньому шпаргаті. До історичного видовища долучилися місцеві пожежні, які продемонстрували пожежну бочку, запряжену кіньми.

Частину святкової програми – «Фестини творчих родин на Юрія у кіцманчан» – провели  6 травня в Реваківцях у  кінно-спортивному клубі «Троя».

Клуб зустрів гостей атракціонами для дітей, катанням на конях та поні. Відбулися змагання кінників у конкурі – подоланні перешкод на коні.
За словами в. о. голови Кіцманської РДА Юрія Косаря, який 4 травня прийняв у Заставнівщини естафетний факел родинного свята,  участь у конкурсній програмі взяли 10 творчих родин по одній з кожного району області – загалом близько 600 осіб. Свято розпочалося урочистою ходою учасників і продовжилося забавами біля ватри та святковим феєрверком. Насамкінець, уже пізнього вечора фестивальний вогонь передали представникам Вижниччині,  де у Банилові заплановано провести наступний, третій фестиваль творчих родин.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *