Морози в жовтні та снігопад у листопаді, – прогнози синоптиків

Український науково-дослідний метеорологічний інститут Національної академії наук прогнозує похолодання до -12 у жовтні.

Про це на прес-конференції повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова, передають Українські Новини.

«До 18-го числа – похолодання. Похолодання піде з півночі до -4 спочатку, потім із північного сходу прийде більш сильне похолодання, яке дасть температуру на території України -6…- 8 у східній частині України. Похолодання, яке ми чекаємо після 20-го числа значне – на територію України насувається -10… – 12 25-го і 26-го числа температура -6…- 8. Східна частина України буде більше схильна до холодних процесів у цей час», – сказала вона.

Водночас Мартазінова зазначила, що перша половина жовтня буде теплою.

У першій декаді температура вночі буде холодною і може доходити до заморозків, а в другій декаді очікується підвищення температури, в тому числі нічної.

У другій половині жовтня також очікуються опади, однак їх середня кількість буде нижче середніх показників попередніх років.

У листопаді очікується відносно стійкий температурний режим із похолоданням наприкінці місяця. Також можливе випадання снігу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *