Міносвіти оприлюднило рейтинг найпопулярніших спеціальностей – 2017

 Найвищі прохідні бали на бюджетну форму навчання цьогоріч були на спеціальності “Стоматологія”, “Міжнародне право”, “Міжнародні відносини” та “Фармація”.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти й науки України.

На ці напрямки прохідний бал був вище 190.

Також у Топ-10 спеціальностей з найвищим прохідним балом потрапили “Міжнародні економічні відносини”, “Політологія” та “Філологія”, на них прохідний бал був від 185 балів.

“Як показує практика, прохідній бал на спеціальності може сягати майже 197 балів. Причому до Топ-10 потрапили практично усі медичні спеціальності. Тобто ми бачимо, що в залежності від популярності серед кращих вступників, автоматизована система розподілу сама відсікає не найбільш успішних абітурієнтів і дає можливість навчатись за державний кошт кращим. Але водночас такі вступники можуть обирати багато інших спеціальностей з меншими прохідними балами”, – зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Далі по рейтингу йдуть спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, “Історія та археологія”, “Туризм”, “Менеджмент соціокультурної діяльності”, “Право”, “Економіка”, “Публічне управління та адміністрування”, “Культурологія”, “Соціологія” та “Маркетинг”. Прохідний бал – від 184 до 180.

Найменший бал виявився на “Прикладну механіку” – майже 100 балів.

Міністерство освіти також оприлюднило рейтинг найпопулярніших спеціальностей. Лідером виявилася “Філологія”. Під час вступної кампанії на неї було подано 85526 заяв.

Також серед лідерів “Право”, “Менеджмент”, “Медицина”, “Комп’ютерні науки”, “Туризм”, “Середня освіта”, “Психологія”, “Економіка”, “Інженерія програмного забезпечення”. Серед найбільш популярних професій й надалі перебувають ті, що не надто затребувані на ринку праці.

Найменш затребуваними цього року виявилися “Богослов’я” (185 заяв без урахування духовних ВНЗ) та “Гідроенергетика” (193).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *