У 2021 році дата весняного Дня астрономії – 15 травня

15 ТРАВНЯ 2021 РОКУ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ​​АСТРОНОМІЇ

Міжнародний день астрономії – це прекрасна можливість для ентузіастів і професіоналів астрономії поділитися своїми знаннями і любов’ю до астрономії з широкою публікою.

На Тижні астрономії і особливо в сам День астрономії тисячі астрономічних клубів, наукових музеїв, обсерваторій, планетаріїв в багатьох країнах проводять безліч цікавих заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадськості про астрономію і Всесвіту.

 

Міжнародний день астрономії відзначають щорічно два рази на рік – весняний та осінній. Перший відзначається в суботу в період з середини квітня до середини травня, поблизу або перед 1-ю чвертю Місяця. Осінній же День астрономії відзначається також в суботу, тільки в період з середини вересня до середини жовтня, також поблизу фази 1-ї чверті Місяця або перед нею. У 2021 році дата весняного Дня астрономії – 15 травня, осіннього – 5 жовтня.

Мoon. 15.05.2021. Місяць (Ф= 0,14+)

Чернівецький міський центр УМАКО «Сузір’я» запропонував любителям астрономічної науки долучитись до низки заходів до Міжнародного дня ​​астрономії. Серія лекцій про Молочний Шлях, здобутки астрономії, про відзначення Дня астрономії у Чернівцях у минулі роки, практичні спостереження, прямий етер «Астрономія в нашому житті»(ютуб-канал «Все про Всесвіт») і пямий етер «Спостереження небесних світил»(ютуб-канал «Все про Всесвіт»). Долучитися до флешмобу «Я спостерігаю»: публікація у мережі світлини, що ілюструють спостереження зоряного неба, використовуючи хештег #я_спостерігаю.

 

Члени правління Чернівецького міського центру УМАКО «Сузір’я»  відвідали  Клішківці, батьківщину Л.К. Каденюка.

Віталій Яценко, Ліна Яценко, Тетяна Спориніна, Сергій Кізіма біля пам’ятника Л.К. Каденюку у Клішківцях

«Космос – це не нескінченна порожнеча, як здається на перший погляд. Він переповнений унікальною інформацією, і тією, про яку ми навіть не підозрюємо, але такою нам потрібною. Нові знання будуть породжувати нові питання. І так – до нескінченності» , – писав Леонід Каденюк.

Більше інформації про відзначення Дня астрономії за посиланням – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ​​АСТРОНОМІЇ

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *