У Чернівцях на рік призупинили відкриття нових об’єктів грального бізнесу

З 1 травня і до кінця цього року у Чернівцях суб’єктам господарювання не надаватимуть дозволів на будівництво нових об’єктів грального бізнесу та реконструкцію існуючих об’єктів нерухомості, МАФів під об’єкти грального бізнесу.

Таке рішення прийняла сесія міської ради. Депутати також звернулися до Верховної ради з проханням прискорити розгляд та прийняття закону «Про державне регулювання діяльності у сфері грального бізнесу».

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради не буде також надавати погодження на використання приміщень існуючих об’єктів нерухомості та малих архітектурних форм під об’єкти грального бізнесу без здачі їх в експлуатацію.

Водночас департамент економіки з 1 травня ц.р. призупинить підготовку документів на розгляд міськвиконкому щодо внесення об’єктів грального бізнесу в базу даних об’єктів торгівлі і сфери послуг міста, встановлення для них режиму роботи.

Буде також внесено зміни у Положення про порядок внесення об’єктів торгівлі та сфери послуг у базу даних міста Чернівців і встановлення зручного для населення режиму їх роботи. Зокрема, інформація про внесення у базу даних об’єктів грального бізнесу втрачатиме чинність у разі закінчення терміну дії та ненадання заявником завчасно заяви з копією документа відповідного договірного зобов’язання на наступний термін, а також акту державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію зала гральних автоматів або погодження департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин при зміні функціонального призначення об’єкта на зал гральних автоматів.

Органам державного санітарно-епідеміологічного та пожежного нагляду, облдержадміністрації рекомендовано надавати дозвільно-погоджувальні документи на розміщення об’єктів грального бізнесу, копії ліцензій на провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів за наявності дозвільно-погоджувальних документів Департаменту містобудівного комплексу і земельних відносин міської ради.

Податківцям, правоохоронцям та іншим контролюючим органам депутати міськради рекомендували щоквартально аналізувати повноту сплати об’єктами грального бізнесу податків та зборів, регулярно перевіряти відповідність отриманих патентів кількості наявних гральних місць та призупиняти роботу тих об’єктів, де будуть виявлені порушення, в тому числі трудового законодавства, до їх усунення.

Обмежити відкриття нових об’єктів грального бізнесу у Чернівцях вирішено з метою впорядкування діяльності у цій сфері, запобігання скоєнню правопорушень та недопущення погіршення у місті криміногенної ситуації. Депутати планують, що воно діятиме до визначення на території міста єдиного локального місця для розміщення об’єктів грального бізнесу.

Довідка

Зараз у Чернівцях працюють 160 об’єктів грального бізнесу, 40 з яких не мають у наявності усіх дозвільно-погоджувальних документів. На 62 мешканця працездатного віку припадає один гральний автомат. У 2006 році до міського бюджету від грального бізнесу надійшло 5,9 млн. грн., у 2007 році – 7 млн. грн., у 2008 році – понад 9 млн. грн.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *