Чернівецькі студенти познайомилися з інструментарієм активного громадянина

 

Події останніх років, й особливо Євромайдану, значно розширили політичний простір в країні для нових ідей тапочинань. На жаль, багато наших співвітчизників не знають, як їм впливати на суспільні перетворення та добиватися змін.

Тому представники Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» Інституту «Республіка» презентували студентам Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича «Інструментарій для громадян» – посібник із залучення громади до політичних процесів.

Молодь проінформували як правильно аналізувати проблеми, організовувати та залучати людей до їх вирішення, розробляти дієву кампанію із захисту та відстоювання інтересів. Не оминули увагою й те, як ефективно впливати на владу задля досягнення результатів.

Учасники погодились, що від активних кроків сьогодні залежить те, яким буде майбутнє. Й неможливо побудувати успішну, процвітаючу державу, стоячи осторонь від процесів, що відбуваються в ній.

«Інструментарій для громадян» — зібрання кращих практик, засвоєних уроків та успішних історій Інституту «Республіка» та Центру UA; все, що стане в нагоді для започаткування власної ініціативи, яка залучить громадян та владу до вирішення нагальних місцевих проблем.

Презентація відбулася за підтримки Національному Демократичному Інституту (НДІ), за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Канади.

Охочі можуть завантажити посібник за посиланням: http://inrespublica.org.ua/wp-content/uploads/2016/10/toolbox_Ukr.compressed.pdf

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *