Шабунін: «Татарівська суддя відмазала ще одного заступника Єрмака – Ростислава Шурму»

У кінці березня татарівська суддя Печерського «суду» Світлана Шапутько закрила провадження щодо адмінправопорушення заступника Єрмака Ростислава Шурми. Якби справу розглядали публічно, підозрюваного скоріш за все визнали б винним і його б могли звільнити з Офісу Президента.
Про це голова правління Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін розповів у відео.
У лютому НАЗК склало протокол щодо Шурми. Як вказано в протоколі Шурма не повідомив про реальний конфлікт інтересів, коли головував на засіданнях комітету ОП. Саме цей комітет забезпечив багатомільйонні виплати фірмам його рідного брата.
Водночас сам Шурма зізнався, що інвестував у фірму брата близько 10 мільйонів доларів та разом із дружиною позичив брату близько 430 мільйонів гривень.
Цей не вперше, коли суди виправдовують чиновника ОП не зважаючи на очевидне порушення закону. Наприклад, щоб врятувати Татарова від СІЗО, раніше Банкова скористалася «правками Лозового». При цьому Зеленський вже третій місяць ігнорує петицію про скасування цих самих правок.
«Поки Україна бореться з росією, схоже, що Татаров, Шурма і ко намагаються відтворити її маленьку копію в Україні. Бо це в рф команда президента є понад законом. В Україні закон – один для всіх», – зазначає Шабунін у відео.
І суд, і прокуратура мали відстояти протокол НАЗК, проте натомість – вирішили приховати інформацію про засідання. Рішення суд має опублікувати наступного тижня. Щоб не допустити подібних кейсів у майбутньому, ЦПК проаналізує його та поділиться висновками з громадськістю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *