Пів мільйона доларів за продаж Батьківщини

Депутата Деркача, підозрюваного  у державній зраді та отриманні грошей від росіян, оголосили у розшук

Народний депутат Андрій Деркач, фото із Facebook / Андрій Деркач

Народного депутата Андрія Деркача підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні. Також його оголосили в розшук. Про це повідомили НАБУ та САП.

Слідчі встановили, що Деркач за 2019-2022 роки отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів росії за підривну діяльність проти України. Зокрема він мав дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами та заважати інтеграції України до Євросоюзу та НАТО.

Тож керівник САП повідомив Деркачу підозру за двома статтями: державна зрада та незаконне збагачення. Йому загрожує ув’язнення до 15 років. Оскільки депутат переховується від слідства, йому повідомили про підозру в порядку, визначеному Кримінально-процесуальним кодексом.

Також депутата оголосили у розшук. А слідчий суддя Вищого антикорсуду дав дозвіл на затримання Деркача.

Довідково

24 червня ц.р. стало відомо, що Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління генштабу зс рф (колишнє ГРУ), яка повинна була допомагати окупантам захоплювати Україну. За даними слідства, до неї входив з-поміж інших народний депутат Андрій Деркач.

У 2020 році Сполучені Штати запровадили санкції проти депутата через втручання в американські президентські вибори. Він заявляв про втручання Джо Байдена (коли той був віцепрезидентом) у справи України та збирав на нього компромат. Наприклад, у травні 2020-го Деркач оприлюднив записи розмов нібито Порошенка, які свідчать про «зовнішнє управління» Україною.

Пізніше Деркач оприлюднив запис розмови нібито Порошенка з володимиром путіним. Сам Порошенко називає всі ці записи фейком і атакою п’ятої колони кремля.

Джерело: hromadske.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *