Практично всі ми, українці, на обліку в раші!

Саме так, бо під час великої війни російський олігарх Міхаіл Фрідман досі володіє часткою в компаніях, які мають доступ до персональних даних десятків мільйонів українців. Про це повідомляє, б’ючи на сполох, Центр протидії корупції (ЦПК).

Йдеться про частку компанії зв’язку «Київстар», кількість абонентів якої на початку 2022 року становила 26 млн осіб. А також про медичний сервіс «Хелсі Україна», де зареєстровані 23 млн пацієнтів.  Цей медсервіс Київстар встиг придбати у розпал війни.

Цікаво було б знати: невже немає ім’я та прізвища у людини, яка це дозволила зробити?

На превеликий жаль, і наша влада  протягом 10 місяців  ніяк не конфіскує активи Фрідмана. Тоді як Михаіл Фрідман потрапив під українські санкції ще у жовтні 2022 року.. Так само немає додаткових санкційних рішень від РНБО щодо компаній, пов’язаних з Фрідманом або його українськими активами, наголошує Центр протидії корупції.

Саме тому в травні 2023 року ЦПК разом з Автомайданом подали звернення до Мін’юсту щодо конфіскації активів Фрідмана. Та його справа досі так і не потрапила до Вищого антикорупційного суду (ВАКС)!!!!!!!!!!!

Місяць тому Альфа-Банк (зараз – Сенс Банк) таки перейшов у власність держави, але інші активи олігарха – їхня значна частина – все ще контролюються ним

Очікуваний прибуток від конфіскації активів Фрідмана може сягнути більше одного мільярда гривень. А це, до прикладу, понад 15 % від того, що зібрав Фонд «Повернись живим» за весь 2022 рік.

Тож ЦПК наполягає – влада має якнайшвидше знайти шляхи для безпечної конфіскації цих активів. Адже це вкрай необхідно для безпеки мільйонів українців!

За матеріалами Центру протидії корупції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *