Нардеп з екс ОПЗЖ Мамка знову намагається поховати справу «Роттердам+»

Тепер – через правки до законопроєкту про злочини проти миру та безпеки

Мамка ловить жирну рибку…

Незабаром Верховна Рада має розглянути законопроєкт №9314-д, мета якого – вирішити проблеми зі строками досудового розслідування у злочинах проти миру і безпеки людства.

Попри мету законопроєкту, народний депутат від екс-фракції ОПЗЖ Григорій Мамка вирішив використати його для просування правок, які врятують корупціонерів, а не допоможуть краще розслідувати воєнні злочини.
– Нардеп подав правки № 1, 7, 8 та 9, які пропонують змінити правила обрахунку строків слідства таким чином, що в результаті будуть збігати строки у справі “Роттердам+”. Тобто, у разі голосування законопроєкту з цими правками строки в одному з епізодів справи, який вже в суді, можуть бути оцінені як такі, що збігли. Це може мати наслідком уникнення відповідальності фігурантами справи – посадовцями НКРЕКП та представники групи компаній ДТЕК за схему, – зазначає заступниця виконавчого директора Центру протидії корупції (ЦПК) Олена Щербан.

Наразі правоохоронний комітет Верховної Ради відхилив ці правки. Проте депутати все ще можуть підтримати їх під час голосування у залі.

Це вже не вперше, коли нардеп Мамка намагається допомогти Ахмєтову та його спільникам. Минулого місяця ЦПК виявив, як Мамка намагався внести зміни до Кримінального кодексу, які також зашкодили б справам посадовців Укрнафти, екскерівника ДФС Романа Насірова та багатьом іншим справам.

Нагадаємо, у справі “Роттердам+” через численні зловживання, штучні затягування і закриття з боку прокурорів слідство завершили в останній день строку. Тобто зміни правил обрахунку строків, які можуть відняти від строку хоча б день, фактично можуть означати злив цієї справи в цілому.

Центр протидії корупції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *