Хотіли щуку кинути до річки

Всеволода Князєва, ексголову Верховного Суду, все ж покарають?!.

Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) відхилила пропозицію зупинити розгляд дисциплінарної справи щодо ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва. Про це повідомив Центр протидії корупції (ЦПК).

Доповідачем був член ВРП Сергій Бурлаков і саме він запропонував таку ганебну ідею. Натомість секретар палати Роман Маселко був проти.
У підсумку голосування 3 члени комісії були проти (Маселко, Мельник, Бондаренко) і 2 – за (Бурлаков і Саліхов), тож рішення про зупинку справи не було підтримане.
Якби справу щодо Князєва зупинили, то це могло б стати небезпечним прецедентом, який допоміг би іншим суддям, яких підозрюють у злочинах.
Наприклад, як писав Автомайдан, суддя Пʼятковський, якого підозрюють в отриманні 1200 доларів за відмазування водія, який сів за кермо в нетверезому стані, теж міг би залишитися суддею та отримувати солідні виплати.
Нагадаємо, сам Князєв сьогодні вийшов із СІЗО під заставу в більш ніж 18 млн грн.
За колишнього голову Верховного Суду Князєва заставу внесли. Слідчий суддя ВАКС зменшивши заставу Всеволоду Князєву із 20 млн грн до 18,168 млн грн і одразу за нього гроші внесли і він вийшов із СІЗО.
При цьому малоймовірно, що гроші міг внести хтось із сім’ї Князєва самостійно, так як всі його активи арештовані. Більше того, захист у грудні казав, що родина підозрюваного може внести максимум 10 млн грн.
Примітно, що два тижні тому Князєв розлучився зі своєю дружиною, з якою вони пробули у шлюбі майже двадцять років. Дружина пояснила, що фактичні шлюбні відносини з чоловіком припинені з травня 2023 року внаслідок несумісності характерів, різних поглядів на життєві проблеми та шляхи їхнього вирішення.
На розгляді в одному із судів міста Миколаєва також є позов про поділ спільного майна подружжя.
Князєв сидів під вартою із травня 2023 року і за цей час його застава зменшилася у рази:
у травні 2023 року йому призначили варту із заставою у 107 млн грн;
вже за 2 тижні апеляція зменшила заставу до 75 млн грн;
у серпні слідчий суддя зменшив Князєву заставу до 55 млн грн;
через місяць апеляція скинула заставу до 45 млн грн;
у жовтні слідчий суддя зменшив заставу до 35 млн;
у грудні заставу зменшували двічі: спершу до 27 млн грн, згодом до 20 млн грн;
цими днями Князєву зменшили заставу до 18,168 млн грн.
За дуже цікавим збігом обставин новина про внесення застави співпала з появою інформації про те, що ВРП хоче зупинити розгляд дисциплінарних справ стосовно Князєва. Це помітили колеги ЦПК з Автомайдану. Якщо б дисциплінарну справу щодо Князєва зупинили, то це б стало небезпечним прецедентом, який допоміг би іншим суддям, яких підозрюють чи обвинувачують у злочинах, уникнути покарання та роками залишатися суддями й отримувати весь цей час солідну винагороду.

Нагадаємо також, що наприкінці грудня ВАКС обмежив стороні захисту Князєва строк ознайомлення з матеріалами справи до 1 березня 2024 року. Після цієї дати справу мають направити до суду.
Розлучення, зменшення застави, процес щодо поділу майна, вихід з-під варти і спроба зупинити дисциплінарне провадження. Якось надто багато одночасних подій і збігів у житті Князєва…
Джерело: Центр протидії корупції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *