Судді, за чиї рішення не соромно, в Україні є!

Один із них – Геннадій Салай. Саме він у 2019 році дав дозвіл НАБУ на прослуховування у кабінеті голови ОАСКу Павла Вовка. Так зʼявилися легендарні “плівки Вовка”.
Через це рішення на Салая було здійснено немало тиску від друзів Вовка і Портнова. Як наслідок – вчора Третя дисциплінарна палата Вищої Ради Правосуддя (ВРП) розглянула дисциплінарну скаргу щодо Салая. І ми у ЦПК, затамувавши подих, слідкували за цим процесом.
“Цікавий” збіг – дисциплінарну скаргу по Салаю до ВРП у свій час подав Ростислав Кравець. Той самий Кравець, який подав заяви по мені в ДБР. Той самий адвокат Вовка, Портнова і Богуслаєва. А друга підписантка заяви по Салаю – нардепка від екс-ОПЗЖ Антоніна Славицька.
Кравець у свій час мав підозру у справі “плівок ОАСК”. А Славицька на ”плівках Вовка” згадується кілька разів. Чудова компанія, чи не так?
У 2021-му скаргу Кравця на Салая розглядали члени ВРП, частина з яких також була зафіксована на цих самий “плівках Вовка”.
Зараз, після того, як ми у ЦПК з партнерами проадвокатували перезавантаження ВРП – є шанс, що ВРП не опуститься до покарань суддів за рішення, гідно до яких викидають покидьків із судової системи.
Для розуміння: БЕЗ дозволу на прослушку, який надав Салай, усієї цієї «жесті» з організації злочинної групи в ОАСК ми просто не дізналися б. І точно не побачили б Вовка на лаві підсудних. Як і ліквідованого ОАСК.
Так ось учора третя дисциплінарна палата ВРП одноголосно (!) відмовила у притягненні до відповідальності судді Геннадія Салая.
Після таких рішень розумієш, що вся боротьба нашого ЦПК з партнерами за перезавантаження ВРП .справді була недаремною.
Сподіваюся, що таких рішень ВРП, які допомагають хоч якось зміцнити віру українців у справедливість, ставатиме більше.
Віталій ШАБУНІН, Центр протидії корупції (Телеграм)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *