Новий рік за столом

На новорічному столі мають бути страви, які підкорять серце володарки наступного року – Свині. Однак декор не повинен відставати від меню: як зустрінеш Новий рік, так він і триватиме. Надихайтеся й звертайте увагу на деталі. Акцент декору – на натуральних матеріалах, простих прикрасах, природних елементах.

Сервірування
Свиня любить сільське помешкання. Запасайтеся лляними скатертинами та серветками. Композиції з гілочок і сухих квітів, ялинкові лапки, шишки, фрукти й овочі. Маєте самовар? Він гарно виглядатиме поруч зі зв’язкою бубликів. Пироги, булочки у вигляді косичок, гірляндочки з перцю й часника, кілька пучків соломи чи снопики з пшениці або жита – все на ваш смак і фантазію.
Щодо посуду, головне, аби на столі не було жодного пластику, не лише одноразового, але й салатниць чи тарелей. Замість салатниць доречними будуть миски з розписом. Те саме стосується й бокалів та чарок: жодних одноразових!
Доречним у прикрашанні новорічного столу буде червоний колір: вишивка на серветках і рушниках, бантики, прибори для спецій. Знову ж таки – за вашими можливостями й фантазією.
А ще не полінуйтеся вирізати з кольорового паперу чи картону маленькі ялиночки, й написати новорічні побажання кожному гостеві.
Та в цілому Новий рік і відповідний настрій створюють емоції та казковий настрій, посмішки, запах хвої та цитрусових…

Пригощання

Чим пригощаємо, зустрічаючи рік Жовтої Земляної Свині? За старовинними переказами, вона енергійна, амбітна й темпераментна.

Овочі сирі та у стравах, багато фруктів, сирні закуски та гарячі м’ясні (не з свинини!) страви: запечена у фользі бараняча нога, приправлена зеленню, шашлик з овочей та курятини. Салати й закуски, навіть перші страви, звісно ж, десерти. І не полінуйтеся оформити страви красиво. Звичай вшанувати господаря наступного року за східним звичаєм став ще однією новорічною забавою.

Пропонуємо як головну страву: Ніжний кролик у духовці 

Ингредиенти: тушка кролика, півсклянки негострої гірчиці, кефір, 3-4 цибулини, спеції до шашлику, рослинна олія, сіль, перець.

Промийте м’ясо й поділіть його на порційні шматки. Цибулю наріжте кільцями чи на півкільцями. Покладіть м’ясо в глибоку миску, посипте спеціями й покрийте нарізаною цибулею, посоліть. Налийте в миску кефір, аби він цілком покривав м’ясо. Накрийте кришкою, поставте на 12 годин у холодильник.

Після цього терміну додайте гірчицю й перемішайте. Налийте олії в посуд для запікання, викладіть у нього м’ясо без рідини. Поставте на 15 хвилин у розігріту духовку. Переверніть шматки іншим боком і знову поставте на 15 хвилин. Залийте рідиною, в якій маринували, посипте зеленню й тушіть у духовці до готовності. Викладати можна перед подачею на спільну тарелю і на порційні. Подавайте гарячим з гарнірами й салатами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *