Єдність країни полягає не тільки в конкретному дні нового нападу, що не відбувся… – експерт

Політолог Дмитро Корнійчук називає політику руйнування економіки, яка триває в Україні, відвертим цинізмом та антиукраїнською діяльністю під час війни. Про це Корнійчук написав на своїй сторінці у Facebook.

Єдність країни полягає не тільки в конкретному дні нового нападу, що не відбувся. Державному святі, придуманому оточенням для президента Зеленського, – пише Корнійчук. –

Єдність – це єднання народу та сильної армії для захисту країни. А сильну армію не можна розвивати без сильної економіки.

Єдність – це послідовна спільна робота влади та всіх політиків не лише щодо протистояння зовнішній російській загрозі, а й щодо створення сильної економіки, як гаранта сильної армії.

Він продовжує: «Тому відвертим цинізмом та антиукраїнською діяльністю під час війни є політика соціального геноциду та руйнування економіки, яку розпочав у 2014 році Порошенко, а тепер продовжує президент Зеленський. Добивають усіх – середній клас, бюджетників, пенсіонерів, молодь. Під загрозою смерті перебуває малий бізнес. І недаремно десятки тисяч ФОПів, які протестують під Радою, намагаються достукатися до влади. Адже постає питання їх виживання після застосування драконівських норм для касових апаратів. Про таку «єдність» говорить президент у своїх гарних промовах та телемарафонах по всіх каналах у стилі СРСР? Чи, може, «єдність» у щодня зростаючих цінах на продукти, на бензин? У грабіжницьких тарифах на газ та опалення? Про яку сильну економіку та сильну армію ми можемо говорити?»

Політолог ставить питання руба: «А хто із наших політиків взагалі захищає реальні інтереси людей? Влада надимає щоки у стилі часів Порошенка: мовляв, не питайте нас про соціальну політику, оскільки є справи важливіші! Псевдопозиціонери на кшталт «Євросолідарності» та «Голосу» теж нічого не говорять про «соціалку».

Корнійчук зауважує, що лише лідер опозиції Юлія Тимошенко, справжній народний політик, виходить до підприємців, як було у четвер біля Ради. «Вважає за свій обов’язок спілкуватися з простими людьми і говорити їм правду, – каже експерт. –  Про те, що касові апарати – це щорічний корупційний заробіток для влади 4 млрд гривень. Про те, що закон про касові апарати для ФОПів було сфальсифіковано вже після голосування – і Тимошенко звернеться до ДБР, щоб порушили кримінальну справу. Говорить Тимошенко і про те, що влада не збирається послаблювати «зашморг» на шиї малого та середнього бізнесу, тому люди мають не зупинятися та боротися за свої права.

Українці мають нарешті зрозуміти: ця влада, як і попередня, не чує людей. І справжня опозиція, якої кілька десятків людей у ​​Раді, може боротися за інтереси українців лише за допомоги самих людей.

Водночас, саме жорстка публічна позиція Тимошенко не дозволяє владі «пропетляти» з багатьох питань, настільки важливих для країни.

Так, Тимошенко в ефірі програми “Право на владу” чітко сказала, що Мінські угоди є катастрофою для України. Виконувати їх у нинішньому вигляді не можна. І необхідно використати механізми Будапештського меморандуму.

А також Тимошенко зажадала від Зеленського порушити перед нашими західними партнерами нагальне питання для країни та всіх українців: списання зовнішніх боргів, які становлять понад 50 млрд. доларів. Тих боргів, на оплату яких щороку йде половина бюджету країни. Тих грошей, які можна витратити і на посилення армії, і на підвищення соціальних стандартів, і компенсатори для зниження цін і тарифів, і на розвиток економіки. І ось тут ми побачили б: чи є у нас реальна підтримка Заходу під час війни?

Ми бачимо, що лише Тимошенко розуміє прямий зв’язок: сильна економіка = сильна армія = безпека країни. І лише Тимошенко бореться проти знищення економіки корупцією, некомпетентністю, новими податками, зниженням купівельної спроможності громадян.

Проблема України в тому, що ми воюємо на два фронти. На зовнішньому – проти Росії. І на внутрішньому, де влада забирає в людей останнє з кишень, змушуючи мільйонами українців виїжджати із країни у пошуках кращого життя. Де влада добиває економіку, цим послаблюючи армію. А значить – постійно робить Україну слабшою та податливішою, чим дуже задоволений Путін.

Тому якщо влада у нас справді проукраїнська і хоче єдності країни, то настав час призначити «Кабмін національної єдності», який не тільки покращить життя людей, а й відродить сильну економіку. Що стане реальною гарантією сильної армії та справжньої єдності в Україні.

https://www.facebook.com/100001922615577/posts/6914032865337399/?d=n

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *