Володимир Антонюк: «Сьогоднішня влада боїться навіть зображення Тимошенко»

Соціальний працівник (уже колишній) обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Володимир Антонюк скликав прес-конференцію і повідомив про своє звільнення з роботи під тиском «нової влади».

– Ще напередодні президентських виборів заступник головного лікаря СНІД-центру неодноразово заявляв мені, що у випадку перемоги Януковича зробить усе для того, щоби звільнити мене з роботи як члена партії «ВО «Батьківщина», – зазначив В. Антонюк, який є депутатом фракції БЮТ Чернівецької обласної ради.
Конфлікт депутата з виконавчою владою розпочався ще у липні, коли під час його відпустки в кабінеті соціальних працівників СНІД-центру члени Партії регіонів зірвали календарі з зображенням Юлії Тимошенко, обґрунтувавши це вимогою не застосовувати політичну агітацію в лікувальних закладах.

У серпні цього року на сесії облради депутат Антонюк вимагав розглянути питання доцільності перебування на посаді першого заступника голови облдержадміністрації. 10 вересня начальник Головного управління охорони здоров’я ОДА на нараді з головними лікарями медичних закладів краю та центральних районних лікарень нагадав про липневий випадок з календарем і висунув пряму вимогу звільнення соціального працівника В. Антонюка з займаної посади.

– Сьогоднішня влада боїться навіть зображення Юлії Тимошенко, не кажучи вже про неї саму, – зазначив пан Володимир.

Як повідомив депутат, для його звільнення був використаний тиск на керівника установи, в якій він працював, та на саму установу. За словами Антонюка, він звільнився, щоби не створювати проблем іншим людям. Надалі, підкреслив бютівець, «буду використовувати всі доступні законні методи для недопущення зневаги владою людської гідності».

Він нагадав також, що раніше про звільнення за політичні переконання повідомляв депутат облради, заступник голови обласної організації партії «ВО «Батьківщина», екс-начальник обласної Служби автомобільних доріг Іван Мунтян.

Довідка

Володимир Антонюк працює на Буковині у сфері протидії ВІЛ/СНІДу і допомоги ВІЛ-інфікованим людям з 2003 року. Разом із засновником обласного відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, Віктором Вирланом писав його статут і реєстрував. Упродовж 2-х років очолював відділення, працює у міському благодійному фонді «Життя заради життя», був регіональним координатором проектів Бюро Німецького технічного співробітництва з цієї тематики, є заступником голови обласної координаційної ради з протидії ВІЛ\СНІДу, членом Національної координаційної ради з протидії ВІЛ/СНІДу.

Микола МАРТИНЕНКО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *