Ситуація на Сході України складна Історія повторюється: 22 червня на нас знову нападуть?

буркут

Сили АТО (Антитерористичної операції) на території Донецької та Луганської областей повільно просуваються в напрямку українсько-російського кордону і намагаються взяти у щільну блокаду міста, перетворені сепаратистами на вузли оборони. Вдалося зламати опір терористів у Маріуполі й зачистити місто, куди тимчасово мають перевести органи законної влади з неспокійного Донецька.

Президент Порошенко дав півтора тижня на повне перекриття кордону, що позбавить російські диверсійно-розвідувальні групи та керованих ними місцевих «ополченців» можливості отримувати підкріплення з території РФ.

«Головнокомандувач» цього воїнства російський розвідник Ігор Гіркин публічно визнав, що без такої допомоги через кілька тижнів його «армія» буде знищена. Сепаратисти проводять насильницьку мобілізацію чоловічого населення, щоби кинути його у криваву м’ясорубку. Та особливої користі від ненавченого «гарматного м’яса» годі й чекати. Всісподівання«борців за незалежний Донбас»– на Путіна. Здається, немарні: російські війська знову рухаються до українського кордону.

Кремль полюбляє використовувати у своїх інтересах символічні дати. Невдовзі настане одна з них: 22 червня, день нападу гітлерівців на СРСР 1941 року. Фахівці вважають, що слід очікувати значної активізації росіян у період 22-26 червня.

Та бойовий дух українців високий: ми захищаємо своє, коли сусіди зазіхають на чуже. За рідну землю наші захисники б’ються, не шкодуючи життя свого, а зарубіжні найманці проливати свою кров не поспішають навіть за великі гроші. Проте їхні втрати зростають, що негативно позначається на боєздатності ворога.

На жаль, гинуть і зовсім невинні люди. Тому Київ пропонує створити коридор для евакуації мирного населення з територій, де триває АТО. Бойовикам пропонується вільний відхід на російську територію, а місцевим «ополченцям», які не брали участі у злочинах, – амністія.

Якщо всі ці заходи не дадуть позитивного ефекту, на сході України буде введений військовий стан. Готуймося до нових випробувань.

Ігор БУРКУТ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *